Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-28-2003, 09:48 AM
IntelDoc IntelDoc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Monument, Colorado
Posts: 4,195
Default Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

All,
I just picked up the Behringer Power Play Pro HA4600. I have it setup, but I think that I can make it sound or do more. I have read the manual, but it is not that good on explaining things. How are you guys (who own them) running them into you digi's. I have the Digi002 and right now run my headphone output of the 002 into the direct line in. I know that you should be about to BUS 4 separate outs to it? Is that the way to do it? Please give me some ideas if ya can on what you all do. Just seems to get washed out.

There are ways to control what you hear with this thing correct? (i.e. if ya just wanna hear drums, bass, etc.)

Thanks in advance!
__________________
MONUMENT SOUND

MONUMENT SOUND ON YOUTUBE

Monument Sound Facebook

"Changing how people hear music one track at a time"
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2003, 04:06 PM
Mr_Seven Mr_Seven is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Fullerton, CA, USA
Posts: 1,588
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

I use the main outs from the 001 into the headphone amp. If I have a singer that wants more of themselves in their mix I'll run a cable from one of the outs (ex. #6) to the aux in on the headphone amp for that player. In protools I'll add a send on the singer's channel to corresponding output (ex. #6). Set to unity and the player has control on the headphone amp.

There are a lot of ways to utilize the send from protools the above is just one of them. Experiment and find what works best for you.
__________________
Darren Valen
Cyberdream Studios
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2003, 04:19 PM
GORILLA GORILLA is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: Your Ma's house...hehehe
Posts: 1,812
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

Hey I have the power play and a 002 also. I take outputs 7&8 and send them to the aux inputs of head phone jacks 1&2. And I take the main outs of the 002 and send them to the L/R main inputs on the power play. If a musician wants to hear the whole mix....I hook them up to haedphones 3 or 4. If they want to hear a perticular instrument or sound I take a send from that sounds track and send it to outs 7 or 8. Turn the knob on the powerplay channel they're on from mon. to aux and they'll hear only what's coming from outputs 7 or 8. [img]images/icons/grin.gif[/img]
__________________
METAL LABS
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2003, 05:02 PM
arcarsenal arcarsenal is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 201
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

i just go main ins of the behringer to the main outs [ L/1 and R/2 ] and my monitors are hooked up to the main outs. by the way, is that a typo--the L/1 and R/2, shouldnt it be L1/R1 or L2/R2?
Reply With Quote
  #5  
Old 04-28-2003, 05:03 PM
arcarsenal arcarsenal is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Posts: 201
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

ive got an 001, by the way
Reply With Quote
  #6  
Old 04-28-2003, 05:39 PM
IntelDoc IntelDoc is offline
Member
 
Join Date: Jan 2003
Location: Monument, Colorado
Posts: 4,195
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

Thanks guys for the inputs. I will play with it more to figure it out. Been trying different things, but so far it did not sound right.

Thanks again for the replies!

Later...
__________________
MONUMENT SOUND

MONUMENT SOUND ON YOUTUBE

Monument Sound Facebook

"Changing how people hear music one track at a time"
Reply With Quote
  #7  
Old 04-30-2003, 05:48 PM
djxodus djxodus is offline
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: altamonte Springs
Posts: 39
Default Re: Behringer Powerplay Pro headphone amp - how are you running it

I'm using a Tascam TM-D 1000 digital mixer withn 4 aux outs. Each of the 8 channels can be bussed out to the aux outs. I run the aux outs to the input of powerplay works excellent for me.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
>>Behringer PowerPlay Pro headphone amp - $80 shipped in USA! ctmartin Buy & Sell 2 09-15-2012 03:04 PM
Eleven Rack headphone port versus MBOX and other interface headphone ports World Spirit Eleven Rack 3 02-13-2012 12:34 AM
behringer 4700 headphone amp and digi002 studiokeyz 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 11-21-2007 04:17 PM
behringer mx9000,behringer mx3282A,mackie 24/8buss JOAN ROSALES 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 11-03-2004 01:21 AM
Alesis 32 mixer and Behringer headphone amp TrippSTRAT 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 03-08-2003 02:01 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com