Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-21-2011, 08:25 PM
Ormond Ormond is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Bernardino, CA USA
Posts: 279
Default Purpose of new MBox Control Panel?

I don't get it. I can open a ProTools session and record without launching the MBox Control Panel. Now, I know that if I use it I can add the neat DSP effects like reverb and widen but those effects do not get transferred to my ProTools session. So I guess what I am asking is, "What good it it?"

Oh - I have learned that I can drag that Icon (MBox) onto my Dock thus saving the need to open System Preferences and then select it. It does save one step.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-01-2011, 04:52 PM
Ormond Ormond is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Bernardino, CA USA
Posts: 279
Default Re: Purpose of new MBox Control Panel?

Anybody?
Reply With Quote
  #3  
Old 08-01-2011, 05:18 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,397
Default Re: Purpose of new MBox Control Panel?

Quote:
Originally Posted by Ormond View Post
I don't get it. I can open a ProTools session and record without launching the MBox Control Panel. Now, I know that if I use it I can add the neat DSP effects like reverb and widen but those effects do not get transferred to my ProTools session. So I guess what I am asking is, "What good it it?"

Oh - I have learned that I can drag that Icon (MBox) onto my Dock thus saving the need to open System Preferences and then select it. It does save one step.
Low latency monitoring when tracking, and sweetening the monitor mix for the performer. Do they really not explain any of this stuff in the Mbox doc?

Darryl
Reply With Quote
  #4  
Old 08-08-2011, 06:24 PM
Ormond Ormond is offline
Member
 
Join Date: Dec 1999
Location: San Bernardino, CA USA
Posts: 279
Default Re: Purpose of new MBox Control Panel?

No. Thanks for the input...so I am correct about the fact that the reverb applied in the Control Panel cannot be added to the track itself in the session - that I still have to put a reverb plug-in on the track and guesstimate the approximate effect setting? I like the sound of the Reverb control panel - it is quick and easy. I thought it would be transferred to the track itself.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 and Mbox control Panel Beourg Pro Tools 9 2 12-04-2012 11:01 PM
Mbox 3 Control Panel Confusion guitar1965 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 10 08-22-2011 10:30 AM
Mbox Pro control panel crash mizieg macOS 8 08-05-2011 06:01 AM
MBox 2 Pro Control Panel ThunderKyss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 12-08-2009 10:17 AM
MBox 2 Pro Control Panel t.wolfen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-08-2007 07:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:07 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com