Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-27-2017, 05:21 AM
jamesa5454 jamesa5454 is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 18
Default Dolby Atmos Speaker Snap not working using Production Suite

Hey all,

I'm editing material for a feature film to be mixed in Dolby Atmos, using the Dolby Atmos Production Suite.

With both the Pro Tools panner and the Dolby Panner, the sound is not snapping to a specific speaker when I engage speaker snap. All other panning modes seem to be functioning as expected. Anybody else encountered this? Bug, oversight, have I missed something?!

Couldn't find any forum or support portal on Dolby's website, so posting here instead.

Specs are:

Pro Tools 12.8.2
Dolby Atmos Monitor 1.6.3
Dolby Atmos Renderer 2.5.1
Mac OS 10.12.6
Monitoring setup 7.1.4

Thanks team!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-02-2017, 02:38 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 789
Default Re: Dolby Atmos Speaker Snap not working using Production Suite

Are you monitoring in Atmos and not hearing the snap behavior, or just editing and not seeing the snapping in the panner? The panner (definitely the Dolby panner plugin, and probably also the Pro Tools panner in Atmos mode) doesn't visually display the speaker snap behavior.

From the Dolby Atmos manual (sec 5.6.6):

Speaker Snap does not move the pan location cursor in the virtual room.
&
Note: For a visual representation of which speaker the audio snaps to, look at the room configuration in the Dolby Atmos Monitor application.



Hope that helps!

Sorry just noticed that you are monitoring in 7.1.4. So you are definitely not hearing the snap?
__________________
Scott Gatteño

Last edited by originalscottyg; 11-02-2017 at 02:50 PM. Reason: addtl info
Reply With Quote
  #3  
Old 11-02-2017, 03:43 PM
jamesa5454 jamesa5454 is offline
Member
 
Join Date: May 2011
Location: Melbourne, Australia
Posts: 18
Default Re: Dolby Atmos Speaker Snap not working using Production Suite

Quote:
Originally Posted by originalscottyg View Post
Are you monitoring in Atmos and not hearing the snap behavior, or just editing and not seeing the snapping in the panner? The panner (definitely the Dolby panner plugin, and probably also the Pro Tools panner in Atmos mode) doesn't visually display the speaker snap behavior.

From the Dolby Atmos manual (sec 5.6.6):

Speaker Snap does not move the pan location cursor in the virtual room.
&
Note: For a visual representation of which speaker the audio snaps to, look at the room configuration in the Dolby Atmos Monitor application.



Hope that helps!

Sorry just noticed that you are monitoring in 7.1.4. So you are definitely not hearing the snap?
Definitely not hearing it - I don't really care for the visual information! When the panner is set to snap and I pan 20% off the front, signal is coming from my front and side speakers. If snap is working correctly, the sound should only come from the front in this scenario right? (Assuming I'm panned either hard to the left or right wall in this example). With my 7.1.4 set up, once I pan to 26% off the front, the sound should then exclusively come from the side speaker. Of course, this would be different with a room set-up with more speakers (and this being the entire point of speaker snap mode!)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Reply With Quote
  #4  
Old 11-02-2017, 03:54 PM
originalscottyg originalscottyg is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Detroit
Posts: 789
Default Re: Dolby Atmos Speaker Snap not working using Production Suite

Yes, you should be hearing it. I saw "editing" in your post and thought maybe you were just cutting but not monitoring in Atmos, until I noticed that you are indeed monitoring in 7.1.4. I am still using the previous Atmos panner license that I received from Dolby for a project, which expires in a couple of weeks. I'm planning on picking up the production suite soon, but haven't yet. I'm not sure the previous version of the panner plugin will be comparing apples to apples, but I can check.
__________________
Scott Gatteño
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dolby Atmos IrelandM Avid Pro Mixing General Discussion 2 07-17-2017 02:00 AM
Dolby Atmos - Do I need SRC? budster Post - Surround - Video 4 03-24-2015 11:25 AM
Dolby Atmos subwoof Post - Surround - Video 3 09-11-2014 01:10 AM
Dolby Atmos peter5992 Post - Surround - Video 20 10-29-2012 02:51 PM
Dolby Atmos mikevarela Post - Surround - Video 3 06-25-2012 08:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com