Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-20-2017, 05:40 AM
steins steins is offline
Member
 
Join Date: Jan 2000
Location: Norway
Posts: 374
Default AAF import from Logic Pro X - how to combine mono L-R tracks to stereo

Hi, I've tried to search the forums, but didn't find anything specifically related to Logic Pro X. I've received AAF exports from Logic Pro X, containing music stems for a movie. The AAF contains stereo files as split mono .L .R files. I would expect Pro Tools to import this as a stereo multichannel tracks, but they do appear as mono tracks after import. Is this expected behavior from an AAF file from Logic Pro X, or am I doing something wrong? The only solution I've come up with is to import as split mono tracks, make stereo tracks in Pro Tools and drag mono tracks to the new empty stereo tracks. This works, but there has to be an easier way?

Stein Tore
__________________
Stein Tore Sønsteli
Studio at home: Pro Tools Ultimate 2019.10 (HDN), Mac Pro 5.1 OS X High Sierra, Avid I/O's, D-Command ES 8-fader.
Studio at work: Pro Tools Ultimate 2019.6 (HDX-1), Mac Mini 2018 OS X Mojave, RedNet/Dante I/O's, S6 24-fader.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-20-2017, 06:27 PM
reichman's Avatar
reichman reichman is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: New York
Posts: 2,130
Default Re: AAF import from Logic Pro X - how to combine mono L-R tracks to stereo

Welcome to the vicissitudes of AAF! Dragging them onto stereo tracks is your best bet. There are some built-in limitations in the OMF and AAF format that don't always allow for stereo or poly audio files.
__________________
Nathaniel Reichman
Supervising Producer – Re-recording Mixer
Dubway Studios
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 12 - Combine two mono tracks to one stereo track WITH playlists? tooold Pro Tools 12 0 09-26-2016 07:27 AM
Audio import on stereo tracks instead of dual mono ? vudoo Pro Tools 11 9 06-14-2016 04:25 AM
How to combine stereo signal on mono track? highpass Pro Tools M-Powered (Win) 5 02-26-2013 09:06 PM
Combine two mono into one stereo track? cprescott1972 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 05-19-2008 11:30 AM
Question - Can I combine two mono tracks to a stereo? tendb Tips & Tricks 1 04-04-2007 09:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com