Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Click for info about Avid @ NAB 2017

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Pro Tools | S3

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-21-2017, 07:52 AM
fsguerra fsguerra is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Naples, FL
Posts: 23
Default PT | Control Connectivity Issues

Since the EuControl 3.6 update, I have not been able to get the PT | Control app to connect to Pro Tools. In the past, it worked wonders!

Firstly, the iPad is recognized by the EuControl software.



But when I try and move it to My Surfaces, no luck.



What troubleshooting steps do I need to take here to get this app to work again?

My S3 is working and connecting just fine.


iPad Pro 2016
iOS 10.3.1
Pro Tools 12.7.1
Mac Pro (Late 2013)
macOS Sierra 10.12.4
iPad and Mac Pro are on the same WiFi Network
Reinstalled EuControl 1/2 dozen times
Reply With Quote
  #2  
Old 04-22-2017, 10:19 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 523
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

Did you update the iPad App ?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-23-2017, 12:33 PM
fsguerra fsguerra is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Naples, FL
Posts: 23
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

Thanks for responding to my issue.

Yes, the iPad app was also updated.

I also tried updating the EUCON Preferences Network Interface to Wi-Fi as I read in a couple of blogs that this solved their connection issues. It didn't for me.

What else should I be checking? The app is great when it works! I'd love to get this resolved.

Regards,
Francisco
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2017, 12:58 PM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 9,310
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

Are you on a 5ghz internet WiFi connection as 2ghz will have connection issues.
__________________
Best Regards
Christopher


South Side Music Group
WEBHOME
SOUTHSIDEPUB

#ninjakittenshatecrunchyleaves
Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2017, 07:19 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 523
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

Quote:
Originally Posted by Southsidemusic View Post
Are you on a 5ghz internet WiFi connection as 2ghz will have connection issues.
That's only a performance issue (speed) it should at least connect and show tracks on 2Ghz
Reply With Quote
  #6  
Old 04-23-2017, 07:21 PM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: San Francisco
Posts: 523
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

Quote:
Originally Posted by fsguerra View Post
Thanks for responding to my issue.

Yes, the iPad app was also updated.

I also tried updating the EUCON Preferences Network Interface to Wi-Fi as I read in a couple of blogs that this solved their connection issues. It didn't for me.

What else should I be checking? The app is great when it works! I'd love to get this resolved.

Regards,
Francisco
Out of interest what's the name of the iPad. There is an issue sometimes if theres a ' in the name.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-24-2017, 07:32 AM
fsguerra fsguerra is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Naples, FL
Posts: 23
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

There is an apostrophe in the name. Let me rename, and I'll get back to you with the result. :)

Regards,
Francisco
Reply With Quote
  #8  
Old 04-24-2017, 07:39 AM
fsguerra fsguerra is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Naples, FL
Posts: 23
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

And that didn't work.

I renamed the iPad and took out any special characters.

I restarted the iPad.

The device still shows as available in the All Surfaces window in EuControl Settings. But it doesn't show a way that I can move it to My Surfaces.

I restarted Pro Tools 12.7.1 and the PT | Control app still shows "Not Connected".

Any thoughts?
Reply With Quote
  #9  
Old Yesterday, 06:42 AM
Ravian Ravian is offline
Member
 
Join Date: Apr 2017
Location: The Netherlands / The Hage
Posts: 1
Default Re: PT | Control Connectivity Issues

I have the same issue.

got my S3 yesterday(had a running Dock and Control on eucon 3.5)

When i installed Eucon 3.6 my Ipad pro could not connect to My Mac Pro any more.

I see it in the Eucon app. but it is not moving to the right side of the column.

When i press "add" it say's i have to update my Control app to the latest version for my ipad.

I have my Ipad connected via the new apple Ethernet adapter.(tested it also on a 5Ghz Wifi network)

I removed the the control app on my Ipad and re-downloaded and installed it.

But still nothing.

I am wondering if the App store has the latest version of the Protools control App ,because I'm in Europe The Netherlands.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT not launching due to iLok connectivity issues? marcnyc Pro Tools 12 Discussion 5 12-28-2015 08:02 PM
Digi003 Connectivity Issues terrorstorm 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 04-09-2014 02:33 PM
Please help with 003 connectivity issues! toddamo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 9 08-03-2013 10:00 AM
Please help with 003 connectivity issues! toddamo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 07-15-2013 11:44 AM
WIN & Onyx 820i connectivity issues? filosofem Pro Tools Software (Win) 22 03-08-2012 10:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:05 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com