Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-07-2014, 12:29 PM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

For some reason, none of the drivers after the original drivers that came with my Mbox 3 Pro have EVER worked correctly. They might work for a day or two and then I run into problems. (Versions 1.1.8, 1.1.9, etc...) If I uninstall and install the 1.0.19 drivers...everything works perfect. NO HICCUPS! Is there something I am doing wrong or does something in Windows 8.1 have to be configured differently to have the latest drivers work properly?!?

Any suggestions would be kindly appreciated.
Thank you
Howard
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
  #2  
Old 05-07-2014, 01:03 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,250
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

What firmware is your MBOX 3 Pro using?
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Silverbox: RME Babyface, Win8.1, i7 4700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #3  
Old 05-09-2014, 01:49 PM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

1.04
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2014, 02:04 PM
mesaone mesaone is offline
Member
 
Join Date: Oct 2010
Location: USA
Posts: 5,250
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

And you tried the 1.1.10 driver that came out 9 days ago?

http://avid.force.com/pkb/articles/d...ox-Pro-Drivers
__________________
Pro Tools HD 12.4, Pro Tools "Vanilla" 12.4, Artist Transport, 2x Artist Mix
Studio Blue: RME UCX, Win7 Pro, i7 960, 16GB || Silverbox: RME Babyface, Win8.1, i7 4700HQ, 16GB
Reply With Quote
  #5  
Old 05-28-2014, 11:33 AM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

I did and it was still the same problem for me.
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
  #6  
Old 06-04-2014, 08:37 AM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

There is a significant change between the official drivers released with my mbox and the newest ones that does not allow Windows to recognize my audio interface all the time. I have absolutely NO problems with the ODs.
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
  #7  
Old 06-12-2014, 03:31 PM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,140
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

Do you by any chance start Windows without having the Mbox powered on? If so, Windows will revert to an other set of "speakers". If you have set the Mbox as the default audio device in Windows (start -> Control Panel -> Sound -> Playback tab) you will see a green check mark beside the mbox. if you don't see it beside it, then it's not the default audio device and this is probably why you are having problems.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-12-2017, 09:03 AM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

Windows 10 and MBP Drivers 1.1.10....this problem still persists. I cant properly use the new drivers with my computer even updated to the latest Windows, all devices with the latest drivers. ( Let me restate my complaint, the drivers work only when I restart the mbox, the original drivers that came with the device do not require any restart of the mbox in order for it to work) Could it possibly be my firewire port? The latest drivers are in place for it and the original drivers give no hiccups. I would love to resolve this as the newer drivers appear to have a few more options than the original.

Please Avid, you're my only hope ***inserts a random Death Star bluprint card into R2D2***

Thank you kindly
HKnight
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
  #9  
Old 11-09-2017, 08:35 AM
HKnight HKnight is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Wynnewood, PA
Posts: 26
Default Re: Mbox 3 Pro Drivers 1.1.10 and Windows 8.1

Ok, its 2017...Ive been using an older driver but I havent done much recording in a while, just mixing. I went to record and my buffer size wasnt able to change from 256. I installed the 1.1.10 drivers again and it works BUT now I am back to a card that isnt recognized by windows half the time and now creates the BSOD. Is it possible that Avid simply makes a driver that is STABLE for Windows 10 (1709) and MBox 3 Pro?!? Come on Avid, I truly dont think my request is unreasonable. A new one hasnt been released in almost 3 years. I know the product is discontinued but I pay money annually for support so they finances are there to create a stable once and for all driver. If someone on here has a suitable solution I am game for what you have.
__________________
Corsair 800D Case w/750w corsair psu
Asus P6X58D-E
Intel Pentium I7 - 930
NVidia GTX 650 2GB DDR5
12GB OCZ DDR3 Ram
1 - 128gb Samsung SSD
3 - 2TB Seagate 7200rpm harddrives
Phillips Bluray 12x burner
Mbox 3 Pro w/ProTools 10.3.9
Windows 8.1 64Bit Pro
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 3 Windows 7 64 bit drivers roberts 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-10-2012 01:46 PM
Where do I find Mbox 2 drivers Windows 7? Samba 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-12-2011 10:59 AM
Mbox 2 mini drivers for Windows 7? ajd315 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-09-2010 04:37 PM
MBox Windows 7 Drivers ssvmakis General Discussion 0 03-07-2010 08:29 AM
Ok Digi, I now need Windows Mbox drivers Nitronick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 10 11-19-2002 12:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:15 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com