Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-26-2012, 12:40 PM
TheMAXX7 TheMAXX7 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: SW CT
Posts: 57
Default Ghost faders on SC48

Ghost faders on SC48

Is it just me?

Today’s problem was after the system was turned on and the band was starting to rehearse all of the monitors were fine but the sound wasn’t working in the house. The group faders had what looked like a ghosted version of the fader all the way down at the bottom of the travel. In addition to the regular fader. And no matter what I did I couldn’t get it to pass audio thru the groups. I recalled another snapshot and the sound came back to life. I am sure it has to do with how or should I say in what state the SC48 was shut down.

Trying to replicate the problem after the service I recalled an earlier history point (earliest point for today) and it was stuck the same way. I also noticed that I seem to have the same ghost fader after I recalled a different snapshot, but not far from where the real fader is and it passes audio fine. It is only on the history point where the group faders ghost is all the way down where I can’t get the group to pass audio. To get it to work I have to recall another snapshot.

I transferred the file to a USB memory stick and have loaded that into the off line software. But it doesn’t seem to have the same history point in it that the console had.

So what feature or button got pushed this time to foul things up?

Can anybody help me?
Reply With Quote
  #2  
Old 02-26-2012, 01:13 PM
TheMAXX7 TheMAXX7 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2011
Location: SW CT
Posts: 57
Default Re: Ghost faders on SC48

So I now I see what the ghost faders are, it is showing the VCA contribution. So since I have the groups on a VCA it looks like that VCA must have been down but I am pretty sure it wasn’t down. The plot sickens. I need to take a trip back to the church and see if I can figure this out.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-26-2012, 06:56 PM
doug sjostrom doug sjostrom is offline
Avid
 
Join Date: Jul 2000
Location: San Carlos, CA, USA
Posts: 322
Default Re: Ghost faders on SC48

Yes it sounds like your VCAs were down. That is what the "Ghost Faders" represent.
__________________
Doug Sjostrom
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Using VCAs on SC48 as "input faders" Tigerspill VENUE Live Sound Systems 6 11-23-2013 06:47 PM
Custom Faders moves position of all other faders!?! freeBase ICON & C|24 5 02-26-2009 06:44 PM
USING MIDI FADERS TO CONTROL PRO TOOLS FADERS.... domsound 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 01-08-2004 07:06 PM
The Ghost of 5.0.1 Peterjk Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-04-2002 12:37 AM
Still got a ghost terrydrums General Discussion 4 04-23-2002 11:58 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com