Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-06-2012, 08:18 AM
nozzles nozzles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 78
Default Dumb question for Keyboard players ...

I decided to use the DB33 instrument plug for a nice leslie/hammond sound and my keyboard (with this plug only) is 'de-tuned'. The notes are not where they are if I select a piano plug ... what am I missing here?
Thx!
__________________
PT11
MacBook Pro 2.8 GHz Intel Core i7 16GB RAM
Metric Halo ULN2
Apogee Duet
Metric Halo ULN-2
Digimax FS
Apogee Duet
Axiom Pro 49
Reply With Quote
  #2  
Old 03-06-2012, 08:53 AM
Talisker Talisker is offline
Member
 
Join Date: Feb 2008
Location: Hannover, Germany
Posts: 272
Default Re: Dumb question for Keyboard players ...

well, your keyboard probably has a detune wheel, which is activ, when you use the DB 33, but isn't supported by the piano plug in
__________________
Mac Mini 205 Ghz Intel Core i5, 8GB Ram, OSX 10.8.5, Focusrite Saffire Pro 40, Pro Tools 10.3.9, Glyph hard drive 750GB
Reply With Quote
  #3  
Old 03-06-2012, 12:43 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,629
Default Re: Dumb question for Keyboard players ...

Could be a few things. Your keyboard could be transposed(by you or by someone else that fussed with it). You could have your midi properties set to transpose on the way in. In any case, once midi is recorded, its easy to select it all and transpose by any amount. Troubleshooting is a matter of being systematic and eliminate things one by one until you find the culprit
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #4  
Old 03-06-2012, 06:50 PM
nozzles nozzles is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 78
Default Re: Dumb question for Keyboard players ...

Thanks guys. I have an Axiom Pro 49 - there's no detune wheel on it. Midi data doesn't look out of whack. I can leave everything the same on a track and just change the plug to another instrument and it doesn't do it. So it appears to be the plug: it's off by a tone ie. play a 'B' to sound an 'A' ... doesn't do that for any other plug ... I was more wondering whether this was a hammond B3 thing ? No worries. Thanks again!
__________________
PT11
MacBook Pro 2.8 GHz Intel Core i7 16GB RAM
Metric Halo ULN2
Apogee Duet
Metric Halo ULN-2
Digimax FS
Apogee Duet
Axiom Pro 49
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
This will may be a dumb question.... dougied Pro Tools 10 1 11-12-2011 06:49 AM
Most Likely a dumb question protools123 macOS 2 07-10-2011 07:55 PM
just another dumb question mojovoodoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-14-2008 09:45 PM
General Venue Automation Question - (Maybe dumb question) TwoPort VENUE Live Sound Systems 5 12-21-2007 02:41 PM
Really Dumb Question... Doug Paluch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 19 11-15-2002 12:52 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com