Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-09-2013, 02:26 PM
djloekee27 djloekee27 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Seoul, Korea
Posts: 8
Default Pro Tools 9 & Midi Controllers Stop Working In Middle Of Session

I have a problem with Pro Tools 9 and my midi controllers, Akai MPK Mini & Access Virus KB.

When I first open a project in Pro Tools now, I am able to use Structure Free, my MPK Mini and my drum samples to record a drum track as an audio file. But as soon as I create a new track to add another drum (I always record my drums as separate separate tracks and not one track), then my MPK mini doesn't work as a midi controller anymore, Structure Free won't respond when I use my MPK's drum pads. Restarting Pro Tools is the only way I can use my MPK again.

I thought that it was a Structure bug so I tried a 3rd party plugin (Vst to RTAS wrapped) for my drums for a new and separate project. But the exact same problem happens, it lets me record one audio track using my MPK but it quits working once I open a new track to record.

I tried switching the midi options to my Virus KB just to ensure that it wasn't a bad USB cable but my Virus KB also isn't able to play Structure Free or a 3rd party plugin as a midi controller either. I have used my Virus KB before as a midi controller for a piano plugin so I know that my midi cables that are connected to my Mbox 3 Pro are good.

Can anybody help me please?

Edit: The only way to get my MPK Mini to work again in Pro Tools is to restart Windows 7.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-10-2013, 10:33 AM
djloekee27 djloekee27 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2011
Location: Seoul, Korea
Posts: 8
Default Re: Pro Tools 9 & Midi Controllers Stop Working In Middle Of Session

Samsung Sens R590 (NT-590-PS75S) (Korean Market Only Version)
Intel core i7 620m 2.66ghz
Nvidia Geforce GT 330 1gb gddr3
4gb (2 x 2gb) DDR3 ram
Seagate 500gb 7200rpm sata2 3.0gb/sec hard drive
Windows 7 Ultimate 64-bit
External Firewire Case with Seagate sata2 3.0gb/sec 2.0TB hard drive
SIIG IEEE 1394 ExpressCard 2
Mbox Pro 3
Pro Tools 9.0.6

Sandra Report
SiSoftware Sandra

ID
Host Name : LoeKee-Laptop
Workgroup : LOEKEE

Computer
Model : Samsung R580/R590
Serial Number : ZT8R93B*******
Chassis : Samsung Laptop
Mainboard : Samsung R580/R590
Serial Number : 123490E*******
BIOS : Phoenix (OEM) 11JB.M044.20100622.hkk 06/22/2010
Total Memory : 3.87GB DDR3 SO-DIMM

Processors
Processor : Intel(R) Core(TM) i7 CPU M 620 @ 2.67GHz (2C 4T 2.8GHz/3.33GHz, 2x 256kB L2, 4MB L3)

Chipset
Memory Controller : Samsung Core (Arrandale) Mobile DRAM Controller 2x 2.4GHz (4.79GHz), 2x 2GB DDR3 SO-DIMM 1GHz 128-bit

Memory Module(s)
Memory Module : Samsung M471B5673FH0-CF8 2GB DDR3 SO-DIMM PC3-8500S DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)
Memory Module : Samsung M471B5673FH0-CF8 2GB DDR3 SO-DIMM PC3-8500S DDR3-1066 (7-7-7-20 4-27-8-4)

Video System
Monitor/Panel : Samsung Generic PnP Monitor (1600x1200, LTN156AT05000, 15.3")
Video Adapter : NVIDIA GeForce GT 330M (6CU 32SP SM4.1 1.26GHz, 1GB DDR3 1.58GHz 128-bit, PCIe 2.00 x16)

Graphics Processor
OpenCL GP Processor : NVIDIA GeForce GT 330M (48SP 6C 1.26GHz, 1GB DDR3 1.58GHz 128-bit)
Compute Shader Processor : NVIDIA GeForce GT 330M (32SP 6C 1.26GHz, 1GB DDR3 1.58GHz 128-bit)

Storage Devices
Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, 16MB Cache) : 466GB (C:) (D:)
Seagate ST2000DL 003-9VT166 (2TB, FireWire/1394) : 2TB (F:)
Seagate ST1500LM003-9YH148 (1.5TB, USB2/SATA300, 3.5", 5400rpm, 16MB Cache) : 1TB (G:)
TSSTcorpCDDVDW TS-L633C (ATAPI, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache) : N/A (E:)
WRKH A78XMV85 (SCSI, BD-R, DVD+-R-DL, CD-R) : N/A (H:)

Logical Storage Devices
System Reserved : 100MB (NTFS)
Firewire 2 (F:) : 2TB (NTFS) @ Seagate ST2000DL 003-9VT166 (2TB, FireWire/1394)
External 1 (G:) : 1TB (NTFS) @ Seagate ST1500LM003-9YH148 (1.5TB, USB2/SATA300, 3.5", 5400rpm, 16MB Cache)
Hard Disk (C:) : 200GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Local Disk (D:) : 266GB (NTFS) @ Seagate ST9500420AS (500.1GB, SATA300, 2.5", 7200rpm, 16MB Cache)
Optical Drive (E:) : N/A @ TSSTcorpCDDVDW TS-L633C (ATAPI, DVD+-RW, CD-RW, 2MB Cache)
Optical Drive (H:) : N/A @ WRKH A78XMV85 (SCSI, BD-R, DVD+-R-DL, CD-R)

Peripherals
LPC Hub Controller 1 : Samsung HM55 LPC Interface Controller
LPC Legacy Controller 1 : SMSC FDC37M81x
Audio Device : Samsung P55/PM55/3400 High Definition Audio
Audio Codec : Realtek Semi High Definition Audio
Audio Device : Samsung High Definition Audio Controller
Audio Codec : nVidia 000A
Audio Codec : nVidia 000A
Audio Codec : nVidia 000A
Disk Controller : Samsung P55/PM55/3400 4 port SATA AHCI Controller
USB Controller 1 : Samsung P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
USB Controller 2 : Samsung P55/PM55/3400 USB2 Enhanced Host Controller
FireWire/1394 Controller 1 : Avlab Technology XIO2200(A) IEEE-1394a-2000 Controller (PHY/Link)
SMBus/i2c Controller 1 : Intel ICH SMBus

Printers and Faxes
Printer : Microsoft XPS Document Writer (600x600, Colour)
Fax : Microsoft Shared Fax Driver (200x200)

Network Services
Network Adapter : Bluetooth Device (Personal Area Network) (Ethernet)
Network Adapter : Marvell Yukon 88E8059 Family PCI-E Gigabit Ethernet Controller (Ethernet)
Network Adapter : Anchorfree HSS VPN Adapter (Ethernet)
Wireless Adapter : Realtek RTL8192E Wireless LAN 802.11n PCI-E NIC (802.11g (ERP), AES-CCMP, 54Mbps)

Power Management
Battery No 1 : SAMSUNG Electronics 48.84Wh/3.90Ah

Operating System
Windows System : Microsoft Windows 7 Ultimate 6.01.7601 (Service Pack 1)
Platform Compliance : x64

Windows Experience Index
Current System : 5.9

I bought my Firewire/eSATA external case in Korea back when the Avid website said that Firewire hard drives should be used with Pro Tools 9 and not USB hard drives. The Avid website changed it to USB hard drives and not Firewire hard drives when Pro Tools 10 was released.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
instrument tracks/midi stop working bonzerboy Pro Tools 10 2 03-13-2012 10:28 PM
Pro tools Le 8 going off beat when playing session in middle adeel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 12-06-2010 05:41 PM
Pro Tools Plug-ins STOP Working KyleThompson2 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 02-12-2006 04:00 PM
Plug-ins stop working during session nattyl001 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-04-2005 01:15 AM
Midi stop working in the middle of recording!!! Freeze 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 09-20-2005 11:42 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com