Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-24-2019, 01:28 PM
GuyPicks GuyPicks is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 323
Default pro tools exe file missing

I had to reinstall ProTools HD 2018.10 from 2019.5 on my windows computer and now I have no exe file. it says it's missing. I reinstalled again and still no go. I uninstalled 2019.5 before installing 2018.10.
Am I missing something here or just plain stupid.
Has this happened to anyone else???
__________________
System 1---------------------- System 2
MacPro 5,1----------------------- MacPro 5,1
2-CPUs--------------------------- 2-CPUs
OS X 10.14------------------------Pro Tools 2019.5 HD
Pro Tools HDX -------------------- HDX / 192 Analog
192 Analog------------------------12GB Ram
Sync-------------------------------2-24" monitors
64GB Ram-------------------------32GB Ram
5-Glyph Rack Drives--------------4 internal Drives
Artist Control----------------------Liquid Saffire 56
2-24" Monitors
Glyph Raid 4
Reply With Quote
  #2  
Old 05-24-2019, 05:48 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,633
Default Re: pro tools exe file missing

Hmmmm, correct me if I am wrong, but I thought .exe files were for Windows installs?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2019, 06:02 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,071
Default Re: pro tools exe file missing

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Hmmmm, correct me if I am wrong, but I thought .exe files were for Windows installs?
Wot? A person is not allowed to have two Macs and a Windows machine?
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2019, 06:23 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,071
Default Re: pro tools exe file missing

Quote:
Originally Posted by GuyPicks View Post
I had to reinstall ProTools HD 2018.10 from 2019.5 on my windows computer and now I have no exe file. it says it's missing. I reinstalled again and still no go. I uninstalled 2019.5 before installing 2018.10.
Am I missing something here or just plain stupid.
Has this happened to anyone else???
Huh ok, I will bite.. since Dave is not helping what exact version of Windows are you running?

When exactly do you get this error, what exact icon are you clicking on? One on the desktop? Windows shortcut menu?

navigate to the actual software folder C:\Program Files and C:\Program Files(x86) and if Pro Tools is there and try double clicking that icon.

The easiest cause of this is an old shortcut installed that no longer points the the correct program executable.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-29-2019, 02:14 PM
GuyPicks GuyPicks is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 323
Default Re: pro tools exe file missing

OK, on my Mac system I have a separate subscription for 2019.5
I have 2 subscriptions. Windows and Mac.

On my windows 10 system I have 2018.10.
On the windows system, the app manager said I could go to 2018.12. Not so...
When I loaded 2018.12, I realized My subscription ran out so I tried going back and now my Pro tools is all messed up. I tried to uninstall it but it was greyed out and wouldn't let me.
I've tried installing several times and it's not installing the Pro Tools.exe file.

I hope this makes sense. I let the one sub go because it was just too much to renew so I started carrying my iLok back and forth until I forgot it one day and was dead in the water.

Now I can't get it going at all.
__________________
System 1---------------------- System 2
MacPro 5,1----------------------- MacPro 5,1
2-CPUs--------------------------- 2-CPUs
OS X 10.14------------------------Pro Tools 2019.5 HD
Pro Tools HDX -------------------- HDX / 192 Analog
192 Analog------------------------12GB Ram
Sync-------------------------------2-24" monitors
64GB Ram-------------------------32GB Ram
5-Glyph Rack Drives--------------4 internal Drives
Artist Control----------------------Liquid Saffire 56
2-24" Monitors
Glyph Raid 4
Reply With Quote
  #6  
Old 05-29-2019, 03:43 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,071
Default Re: pro tools exe file missing

OK so your problem now is just App Manager? Or are you talking about the Windows Program & Features Control Panel.

If App Manager: It's an extremely flakey piece of software. The recommendation here from many other users for a while has pretty to uninstall it.

Just uninstall App Manager and Pro Tools from the Windows Program & Features Control Panel.

Then download the Pro Tools installer from your Avid.com account and install that. If it reinstalls App Manager or Avid Link I would uninstall them. Avid Link is the replacement for App Manager, it's better but still needs work.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-29-2019, 04:59 PM
GuyPicks GuyPicks is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 323
Default Re: pro tools exe file missing

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
OK so your problem now is just App Manager? Or are you talking about the Windows Program & Features Control Panel.

If App Manager: It's an extremely flakey piece of software. The recommendation here from many other users for a while has pretty to uninstall it.

Just uninstall App Manager and Pro Tools from the Windows Program & Features Control Panel.

Then download the Pro Tools installer from your Avid.com account and install that. If it reinstalls App Manager or Avid Link I would uninstall them. Avid Link is the replacement for App Manager, it's better but still needs work.
No... I keep getting an error on install. Here's a photo:
It doesn't install the Pro Tools.exe
I just can't seem to get it to install properly.
Attached Images
File Type: png install-error1.PNG (59.6 KB, 0 views)
__________________
System 1---------------------- System 2
MacPro 5,1----------------------- MacPro 5,1
2-CPUs--------------------------- 2-CPUs
OS X 10.14------------------------Pro Tools 2019.5 HD
Pro Tools HDX -------------------- HDX / 192 Analog
192 Analog------------------------12GB Ram
Sync-------------------------------2-24" monitors
64GB Ram-------------------------32GB Ram
5-Glyph Rack Drives--------------4 internal Drives
Artist Control----------------------Liquid Saffire 56
2-24" Monitors
Glyph Raid 4
Reply With Quote
  #8  
Old 05-29-2019, 08:28 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,071
Default Re: pro tools exe file missing

Ok but did you run Pro Tools (and App Manager while you are there) uninstall from Control Panel? Did it show both were even installed?

Did you manually download a fresh new Pro Tools installer from Avid.com?

Check your account has administrator privileges.

You can look for Avid or Pro Tools folders (not your plugin folders!) left after running the uninstaller and manually delete them.

Trying to do much more than that, rooting around in the registry etc. and cleaning out keys may or may not be worth the effort. Do you have a recent backup? Otherwise a clean Windows install may be in your future.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-29-2019, 09:20 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,026
Default Re: pro tools exe file missing

Quote:
Originally Posted by GuyPicks View Post
No... I keep getting an error on install. Here's a photo:

It doesn't install the Pro Tools.exe

I just can't seem to get it to install properly.

Your picture shows an installshield error. See this page for a possible fix, ignore step 1.
https://support.corel.com/hc/en-us/a...r-installation


Sent from my iPad using Tapatalk
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Sierra 10.12.6.

Pro Tools HD 2018.12, Focusrite Red 8Pre, Mbox 3 (Mac)
Pro Tools 11.3.2, Mbox2 (Win 7)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #10  
Old 05-30-2019, 05:11 AM
GuyPicks GuyPicks is offline
Member
 
Join Date: Jun 2006
Location: Ohio
Posts: 323
Default Re: pro tools exe file missing

When I go to work Friday, I will check all this. I have 2 studios. I'm working in my home studio today on a Mac.
Thanks guys so much for helping me.
I'm pretty good at figuring things out but in my 30 plus years never ran across this one.
Once u figure stuff like this out, u never forget it.
Ha Ha fingers crossed.
__________________
System 1---------------------- System 2
MacPro 5,1----------------------- MacPro 5,1
2-CPUs--------------------------- 2-CPUs
OS X 10.14------------------------Pro Tools 2019.5 HD
Pro Tools HDX -------------------- HDX / 192 Analog
192 Analog------------------------12GB Ram
Sync-------------------------------2-24" monitors
64GB Ram-------------------------32GB Ram
5-Glyph Rack Drives--------------4 internal Drives
Artist Control----------------------Liquid Saffire 56
2-24" Monitors
Glyph Raid 4
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools System Error - Avicuin42.dll file is missing from your computer MrKeiichi Pro Tools 12 19 Today 03:41 AM
Unable to link to file "filename.mov" due to either a missing CODEC or the file may b iamb Pro Tools 12 1 09-28-2017 06:44 AM
Pro Tools Application File (DMG) missing! Rayvenx2208 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 09-08-2010 11:58 AM
Can't relink a "missing file" (that's not missing) Farmer Dave Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 12-22-2004 12:20 AM
What to do when a file goes missing? TheLP 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 04-26-2004 11:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:53 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com