Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-08-2003, 11:51 PM
superdood superdood is offline
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: portland, or
Posts: 130
Default Hd card connectors longer than my pci slot???

I just got my hd core card today and am stumped by one thing. My computer is about a year old using an intel motherboard with p4 processor. My pci slots are the standard length in most computers. My problem is that the Core card's part that slides into the pci slot is longer than my pci slot. It actually fits perfectly into the pci slot, but there is a section of gold connectors on the hd card just left hanging in the open. Is this some extra connector for another type of computer or am I going to have to get a new motherboard etc?
I did check the compatability section before I bought the hd1 and I didn't see any mention of pci slot length. My pci slots are about 3" long.
I would love to hear from someone who knows the scoop on the xtra long connection section on the core card. I don't see any mention of it in the getting started manual either.
Thank you and sorry for hogging this forum with nooob questions.
Steve
Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2003, 03:03 AM
darkwar3 darkwar3 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 28
Default Re: Hd card connectors longer than my pci slot???

Hi Steve,

The extra piece of edge connector is for 64 bit PCI slots as in the Compaq EVO W8000. There are only two 64 bit slots in the Compaq, so I have the core and first process card in them. The second process card is in the next 32 bit slot.
I have no idea if there is any performance or operational difference in the Pro Tools processing when using 64 bit slots...

Matt
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2003, 10:29 AM
DLS DLS is offline
Member
 
Join Date: Jul 2002
Location: cupertino, California
Posts: 20
Default Re: Hd card connectors longer than my pci slot???

You should have no problems with your 32 bit pci slots. They will work just fine. There is a theoretical performance increase with 64 bit pci slots but I'm not sure how much it is. My HD2 system can handel everything I throw at it.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PCI Slot Card Order emf1138 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-02-2004 10:22 PM
PCI slot for a SCSI card. wlldeans Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 11-06-2003 02:00 PM
G4 upgrade, the Six Slot Problem, where to slot the Digi001 interface card H E A D W E R K ' N 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-14-2002 09:15 PM
M -Box on card slot USB KSZY 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 04-14-2002 03:21 PM
AM III Card in magma 7 slot snoopy Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 10-09-2000 05:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:31 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com