Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2019, 03:57 PM
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 37
Default hdx card and 3rd party usb & firewire

Hi, I want to increase my I/O from 32.

Can you use Firewire 400 & USB interfaces mixed fir the HDX card?

Using Lynx Aurora 8 & Midas F32. Both do not have HDX cards in them.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-13-2019, 04:28 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,231
Default Re: hdx card and 3rd party usb & firewire

No. And had been answered many times before on DUC.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-13-2019, 05:15 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is offline
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,085
Default Re: hdx card and 3rd party usb & firewire

However;
[ I want to increase my I/O from 32.
Can you use Firewire 400 & USB interfaces mixed]


Not mixed together but you can combine for hybrid uses.
(DJ zi'pin App1 S/R, play to App2 S/R Record

DSP (Via HDX) can expand to 64ch per card up to 3 cards I/O expandable.
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.6 MacOS 10.14.6
Second boot-10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----
Reply With Quote
  #4  
Old 08-13-2019, 05:39 PM
kings79 kings79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2017
Location: Sydney, Australia
Posts: 37
Default Re: hdx card and 3rd party usb & firewire

Quote:
Originally Posted by DetroitT View Post

Not mixed together but you can combine for hybrid uses.
(DJ zi'pin App1 S/R, play to App2 S/R Record
What do you mean?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-14-2019, 01:32 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,603
Default Re: hdx card and 3rd party usb & firewire

Whatever he means you need either HDN (64 i/o max) or HDX (64 i/o per card) to get past the 32 i/o limit
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-14-2019, 08:03 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,743
Default Re: hdx card and 3rd party usb & firewire

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
Whatever he means you need either HDN (64 i/o max) or HDX (64 i/o per card) to get past the 32 i/o limit
Plus, you will need Pro Tools Ultimate software AND a Digilink license(assuming you want to run the latest version of PT). At that point, the Midas will become nothing but an analog mixer(no direct pipeline into Pro Tools).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HDX and 3rd Party Firewire Audio Interfaces hatepop Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 7 01-28-2014 08:17 PM
Please recommend me third party firewire tamasdragon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 04-14-2007 12:30 PM
3rd Party Firewire Mixers connect General Discussion 1 03-29-2006 11:06 AM
MBox with PowerMac G3 using a third-party USB card hlodver 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-25-2003 04:37 PM
PTLE+3rd party card/asio?? roderickelms 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 06-12-2003 10:54 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com