Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-21-2010, 01:20 PM
ckerian ckerian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Denver
Posts: 992
Default Power supply failure on PCI Chassis..

So I did my once in 10 years move all gear, clean up, and rewire and.... I hooked up my chassis to my G4, fired it all up.. lights on for all cards, f16 jet engine fan on... fire up pro tools and I got a dae error. i shut everything down. reseated the ribbon cable and interface cables. restarted, walked away. tried pro tools.. then dae deck error. I look down at the chassis and the lights on the pro tools cards were not lit and it was oddly quiet. It seems my chassis took a dump on me. The light on the front of the chassis is on but thats it. just a light. the fan on the power supply certainly isnt on neither are the vortex leaf blowers on the front of the chassis.

Shoudl i start with the power supply and where can i find out where to get one and what the right type exactly is. Anything else I can check here?

SBS 8 slot
Rev B
MFG date: Dec 1999
Part number (model?) B5227111
sn: 217005
Reply With Quote
  #2  
Old 06-22-2010, 06:43 AM
guitar012001 guitar012001 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Posts: 211
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

Hey,
I had a similar problem with my Magma 32bit 33Hz 7 Slot chassis about 6 months ago. I kept getting DAE Errors but I can't remember the codes right now. However, I called Magma and a gentleman told me it sounded like the Power Supply was bad. I was going to get one of theirs but it was very expensive. So, I tried a 500 watt power supply from Best Buy and I haven't had anymore issues. About a $50 repair for me. I'm sure there are much better power supplies but mine is working just fine.
__________________
Mac Pro Early 2009 2.66 Quad 16gb ram, Pro Tools 10.3.8, HD6 Accel, Magma PE6R4i, Yamaha DM2000 Console, Euphonix MC Transport, Logic 9 Studio, Apogee Big Ben, Eight HD 192's, Benchmark DAC-1, Tube Tech CL1B, API, Neve, Rupert Neve, Manley Slam!, ELOP, Massive Passive, VariMu, Neumann, Peluso, A-Designs Hammer 2's & Nails, Lexicon U87, Bricasti M7, dbx, Black Lion, Warm Audio, Dynaudio
Reply With Quote
  #3  
Old 06-22-2010, 06:57 AM
ckerian ckerian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Denver
Posts: 992
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

I hope it is that easy. I was reading in a GS thread that I might need an old ATX 1.x style power supply. It was noted they require a 5 volt rail that i guess was used for the ISA bus on old PC's.

I appreciate your input. It would be nice if i could use an off the shelf power supply.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-22-2010, 07:08 AM
guitar012001 guitar012001 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Posts: 211
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

Hey,
I would pull the Magma's and take it in to Best Buy and compare. That's what I did. Worst thing is that you'll have to return it if it doesn't work. I'll check and see if I have the box right quick and I'll post back with the one I purchased.
__________________
Mac Pro Early 2009 2.66 Quad 16gb ram, Pro Tools 10.3.8, HD6 Accel, Magma PE6R4i, Yamaha DM2000 Console, Euphonix MC Transport, Logic 9 Studio, Apogee Big Ben, Eight HD 192's, Benchmark DAC-1, Tube Tech CL1B, API, Neve, Rupert Neve, Manley Slam!, ELOP, Massive Passive, VariMu, Neumann, Peluso, A-Designs Hammer 2's & Nails, Lexicon U87, Bricasti M7, dbx, Black Lion, Warm Audio, Dynaudio
Reply With Quote
  #5  
Old 06-22-2010, 07:11 AM
ckerian ckerian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Denver
Posts: 992
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

The problem is mine is not a magma but rather an SBS but yeah same point right? Pull it, bring it in, and see whats available for a replacement. Good idea. Maybe an old corner computer store might have one too.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-22-2010, 07:19 AM
guitar012001 guitar012001 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Location: Michigan
Posts: 211
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

Sorry,
Couldn't find the box. So I would try the removal and replace. I hope you can get it going!
__________________
Mac Pro Early 2009 2.66 Quad 16gb ram, Pro Tools 10.3.8, HD6 Accel, Magma PE6R4i, Yamaha DM2000 Console, Euphonix MC Transport, Logic 9 Studio, Apogee Big Ben, Eight HD 192's, Benchmark DAC-1, Tube Tech CL1B, API, Neve, Rupert Neve, Manley Slam!, ELOP, Massive Passive, VariMu, Neumann, Peluso, A-Designs Hammer 2's & Nails, Lexicon U87, Bricasti M7, dbx, Black Lion, Warm Audio, Dynaudio
Reply With Quote
  #7  
Old 06-22-2010, 09:29 AM
studiojimi's Avatar
studiojimi studiojimi is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA
Posts: 3,115
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

Quote:
Originally Posted by ckerian View Post
It seems my chassis took a dump on me.

It's a conspiracy!

Hey Chris...nice to see you in here man.

Hope you resolve this.
__________________
CAZADOR RECORDING
PT10.3.10/HD6/192w16in/MTN.LION OS 10.8.5 / Westmere MacPro 8 Core W/20gRAM MAGMA-PE6R4/TDM&RTAS/WAVES Platinum/UA/Eventide Plugs/I usually record at 88.2
With GOD as my partner. . . I need to make my plans LARGER.

Reply With Quote
  #8  
Old 06-22-2010, 11:21 AM
ckerian ckerian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Location: Denver
Posts: 992
Default Re: Power supply failure on PCI Chassis..

Back at cha Jimbo! You know how i feel about my trusty ole pro tools rig. the only good thing is I am not in the middle of any projects.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Magma PE6R4 chassis power supply #3 crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 02-16-2013 10:54 AM
Control 24 Power Supply Failure bigstribs ICON & C|24 1 06-23-2010 11:56 AM
Magma Power Supply Failure Signs guitar012001 Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 01-16-2010 06:39 AM
how to replace SBS expansion chassis power supply? c-post Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-29-2007 05:00 PM
power supply sucks on magma chassis !! francois Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 05-01-2005 11:39 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:58 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com