Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-02-2019, 10:29 AM
tlinget tlinget is offline
Member
 
Join Date: Aug 2009
Location: Los Ang'les
Posts: 11
Default Pro Tools will not run on my i5

My background as a Digidesign sales person and recording artist's consultant from 1990-2008.
I've sold hundreds if not into the thousands of Pro Tools systems and used Pro Tools in varying formats since 1990. My last projects with Pro Tools 10-11 4-5 years ago. No longer a dealer and distanced from the music business. I decided to try the new "rent" to own Avid Pro Tools 12 and have not yet seen it work on a computer that otherwise is a solid operating and reliable powerhouse for my video and audio production projects. I assumed it needed massive RAM and upgraded it to 32 Gb. Still The newest version of Pro Tools falters. It takes 3-4 minutes to load and can't even record a single track.
My system is an ACER ASPIRE TC-780 I5-7400 CPU @ 3.0Ghz, 32 Gb RAM , 64 bit Win 10 Home operating system and processor.
I have followed the Avid documented advice on optimizing the PC. Any advice to get this working would be greatly appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2019, 10:00 AM
junkgear's Avatar
junkgear junkgear is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2012
Location: USA
Posts: 1,157
Default Re: Pro Tools will not run on my i5

Can you tell us a little more about the problems you are experiencing?
Taking 3-4 minutes to load definitely isn't right unless it has to roll through thousands of plugins or there is a problem. What does the screen display during this 3-4 minutes?

Are you using the latest ASIO driver for your audio interface?
Do you have any CD ROM or floppy drives attached to the system? Sometimes their presence can cause problems.

I run an i5-7500 based system with 16GB RAM and load times are only a few seconds and sessions are smooth. So your system seems okay, just need to get some details and try to help you find the offender in your system.
__________________
Will K

System Details
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
FS: Pro Tools HD 8 + Pro Tools HD 9 + Pro Tools 9 Bundle iLOK license Delta Music Belgium Buy & Sell 1 02-27-2019 03:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com