Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2008, 08:35 PM
guitarzzan guitarzzan is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 98
Default Help!! DAE 9060 errors out of nowhere...

I did some basic editing a couple nights ago on my session. Everything was working fine. I closed the session and came back to it this morning to find that it wouldn't play at all and just showed "dae 9060 error". I disabled all of the tracks except the midi drum track in case it's a corrupted track and it still showed the error.
Here's the weird thing and probably the best clue to the problem: Now I'm getting that error on every session. I opened up a session with only a few tracks on it and I got the same error code. I haven't touched my computer or dl any software etc and it's not even connected to the internet so it appears that it started doing this on it's own.
I've done some searches for this error and didn't find anything that helped so I'm hoping someone here has some idea as to what's happening and how to fix it.

thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2008, 11:51 AM
TracerY TracerY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: North of Germany near Kiel
Posts: 23
Default Re: Help!! DAE 9060 errors out of nowhere...

I also got this problems on starting the playback.

It seems related to very large sessions for one of my customers.
These sessions were created last year, playing back a lot of audiotracks, using a lot of TDM plugins.

I remember this also happens in the past, changing the H/W buffersize solves this issue that times, but today anymore.

Now I found out that deactivating the RAM hungry FXPansion BFD solves this playback problem, so this seems to be a memory issue.

My system:

Win XP SP 2
PT HD4 7.4 CS4 in Digidesign Expansion Chassis via PCI-e Expansioncard/ Command 8 / 96 i I/O + 96 I/O
Tyan Thunder K8WE 2x AMD Opteron 275 / 4 GB
Nvidia GForce 7900

my system tells me, that only 2,5 GB of available could be acessed, anyway only 2 GB are available for a single applictions under a Windows 32 Bit system.....

My next investment will be a switch to Mac... for sure!


Hope that helps you out,
greetings Tracer Y
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PPC G Drive - DAE Errors 9060 9031 9060 on playback qwertyuiop Pro Tools TDM Systems (Mac) 8 09-18-2015 02:09 PM
dae errors -9035 -9060 andyglover 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 08-13-2013 06:55 PM
DAE Errors -9060 mikesmovielife macOS 1 02-28-2011 06:21 PM
many errors- fatal errors and 9060 error. Sandra report inlcuded.. bradykrzemien 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 19 09-16-2009 11:56 AM
DAE 9060 errors morganpage 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-29-2007 05:22 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:44 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com