Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-07-2003, 10:08 AM
SPC SPC is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: USA
Posts: 512
Default System memory issue ... OS X

I'm having a problem with a Playback Engine issue in version 6.0.1. In the DAE Playback Buffer when I have the "size" Level on anything greater than Level 0, I get; "REQUIRES xxMB OF SYSTEM MEMORY. YOU HAVE 5MB ALLOCATED. A RESTART IS REQUIRED". The only way I'm able to get past that is setting the DAE Playback Buffer to 0 because it always says YOU HAVE 5MB ALLOCATED no matter what I set the buffer level to. I get "Pro Tools was unable to adjust your system memory settings, you must have a valid admin password to change these settings". How do I get that system memory to increase?
FYI the "Minimize system memory allocation (takes effect at next restart) is always greyed out.

How can I fix this problem?

Can you tell me what the Mix TDM Settings should be set to:
H/W Buffer Size?
CPU Usage Limit?
Can these setting be a part of solving the problem?

Thank you,
Shawn Conrad

G4 450, 768ram
OS X 10.2.6
Pro Tools version 6.0.1 Mix Plus (Core and Farm)
seperate Audio and video firewire drives
USD
888/24
__________________
Thank you,
SPC
Reply With Quote
  #2  
Old 06-07-2003, 03:34 PM
thomoose thomoose is offline
Member
 
Join Date: Feb 2001
Location: London
Posts: 64
Default Re: System memory issue ... OS X

never done any PT in X, but it sounds like a permissions thing. Are you logged in as a user with Admin priveledges?

'best
Tom
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Memory usage in lion issue crizdee Pro Tools 10 3 01-05-2012 09:49 AM
Presumably a memory issue? jimdpie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 05-15-2011 07:29 AM
PT 8 and 9 Memory leak? and Waves issue thierryd Post - Surround - Video 3 11-23-2010 10:16 AM
Memory Issue TLarvenz Pro Tools TDM Systems (Mac) 22 04-27-2009 08:28 AM
Minimum memory issue clutch Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 12-04-2002 12:12 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:11 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com