Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2020, 01:41 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 455
Default No activation code for Melodyne

There´s no Melodyne essentials...or what ever Melodyne in my Avid Product Account..so I can´t activate it.

Anyone is experiencing the same thing?
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2020, 02:25 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,995
Default Re: No activation code for Melodyne

If you don't see it in your product list at my.avid.com/products please click the Claim your free gifts now! link at the top and report back. Thanks!
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2020, 02:26 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 455
Default Re: No activation code for Melodyne

Thanks Jeffro, as always very helpful
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
Reply With Quote
  #4  
Old 11-12-2020, 05:05 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,995
Default Re: No activation code for Melodyne

Sorry, this part of install wasn't real intuitive... we created a Melodyne plugin licensing KB to help a bit here.
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 11-12-2020, 05:12 PM
Emi's Avatar
Emi Emi is offline
Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Madrid. Spain
Posts: 455
Default Re: No activation code for Melodyne

Not to worry, Melodyne is up and running. Thank you very much.

Btw, Melodyne is a really nice add for Pro tools
__________________
Mac Mini late 2012 i5 | Mac OS Catalina 10.15 | Motu 16A | Motu 828ES | Motu 1248 | Pro Tools 2020.11 Native
Reply With Quote
  #6  
Old 11-12-2020, 05:36 PM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,504
Default Re: No activation code for Melodyne

Melodyne was included with a PT release many years ago as Melodyne Single Track and Celemony have updated it over the years with a personal zip file that they advise about in an email. I already received Melodyne Essential 5.1 last week. Very nice service for a free add on.
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
  #7  
Old 11-12-2020, 05:51 PM
arche3's Avatar
arche3 arche3 is online now
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: New York, NY
Posts: 1,004
Default Re: No activation code for Melodyne

Quote:
Originally Posted by jeffro View Post
Sorry, this part of install wasn't real intuitive... we created a Melodyne plugin licensing KB to help a bit here.
Hi Jeffro. If I already have melodyne studio I don't need to install the free melodyne correct? Or does the new protools need the melodyne that comes with 2020.11? Then I would have melodyne studio and the avid melodyne??? I already installed 2020.11 but have not tried to use melodyne yet.

Sent from my SM-G986U using Tapatalk
Reply With Quote
  #8  
Old 11-12-2020, 05:54 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 8,995
Default Re: No activation code for Melodyne

Quote:
Originally Posted by arche3 View Post
...If I already have melodyne studio I don't need to install the free melodyne correct?...
Correct. We are providing essential since Melodyne is needed for this functionality, but if you already have Melodyne you can simply use that. Make sure it's the current version... avid.secure.force.com/pkb/articles/How_To/Melodyne-plugin-licensing
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 11-12-2020, 06:33 PM
Bigbottomend Bigbottomend is offline
Member
 
Join Date: Jan 2007
Location: Sydney Australia
Posts: 20
Default Re: No activation code for Melodyne

This was a total PIA for me to get working... I thought I'd provide my experience in how I finally got it working in case anyone else is struggling.

1. In order to activate the license (found in the "my gifts" area of your Product Portal as outlined above) you have to insert the plugin on a track, activate it, then restart Pro Tools. Except mine still wouldn't work. I read somewhere that it needs to be version 5.1, but for some reason Pro Tools only had version 4.0 installed. Tried to update via the plugin, which downloaded version 4.2, still wouldn't work.

Had to go to the Celemony website and download a trial version of Melodyne Studio 5.1 - and boom, we have lift off. Seems like it installed that and licensed it automatically to be Melodyne Essential - that's what it says on the plug in.

Playing around with it and it is working well. I think there could be better implementation of the conversion parameters, such as threshold and ignore shorter notes, maybe they'll get around to that later. But this feature has been long overdue for PT users, so getting used to ironing out the wrinkles of using it is a small price to pay!

EDIT: I think that I may have had an old "gift" version of Melodyne 4.0 installed, even so the PT installer didn't over-write with the latest version and the plugin updater didn't either.

Last edited by Bigbottomend; 11-12-2020 at 06:37 PM. Reason: more info
Reply With Quote
  #10  
Old 11-12-2020, 11:11 PM
BLUElight AudioMedia BLUElight AudioMedia is offline
Member
 
Join Date: May 2003
Posts: 5
Default Re: No activation code for Melodyne

Quote:
Originally Posted by Bigbottomend View Post
This was a total PIA for me to get working... I thought I'd provide my experience in how I finally got it working in case anyone else is struggling.

1. In order to activate the license (found in the "my gifts" area of your Product Portal as outlined above) you have to insert the plugin on a track, activate it, then restart Pro Tools. Except mine still wouldn't work. I read somewhere that it needs to be version 5.1, but for some reason Pro Tools only had version 4.0 installed. Tried to update via the plugin, which downloaded version 4.2, still wouldn't work.

Had to go to the Celemony website and download a trial version of Melodyne Studio 5.1 - and boom, we have lift off. Seems like it installed that and licensed it automatically to be Melodyne Essential - that's what it says on the plug in.

Playing around with it and it is working well. I think there could be better implementation of the conversion parameters, such as threshold and ignore shorter notes, maybe they'll get around to that later. But this feature has been long overdue for PT users, so getting used to ironing out the wrinkles of using it is a small price to pay!

EDIT: I think that I may have had an old "gift" version of Melodyne 4.0 installed, even so the PT installer didn't over-write with the latest version and the plugin updater didn't either.
This happened to me as well. Pro Tools downloaded/installed Melodyne 4.2, not 5.1. So it's not working at all. Going to try the manual download method.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Melodyne Activation code Mikey91 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-30-2013 03:39 PM
Melodyne Essential Activation code help kyluigi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-26-2013 10:22 AM
Melodyne/Activation Code? shizzlemayne 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 02-28-2012 05:40 PM
Help - Lost Melodyne Activation Code Stratus Eleven Rack 3 12-23-2011 12:40 AM
Activation Problems -Melodyne play4theworld 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 10-24-2011 03:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com