Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-20-2011, 05:47 AM
kinems kinems is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Mlebourne
Posts: 15
Default MBOX 2 Mini Problems.

Hi everyone.

I have 2 issues at the moment.

!. I purchased an ME box2 mini with PT8 LE last year. I had registered it online. Now I have performed a reformat on my PC. I have reinstalled PT and now I cannot register my product as it states it is already in use. I cannot find anywhere in my account details where my PT and MBOX 2 mini registration details are. Which leads to my second issue.

2. I have always been getting noise though my monitors. Its a high pitch squeal that amplifies hdd activity and mouse activity. I have tried everything except a new computer. I have used balanced and unbalanced leads. A monster USB cable. Isolated all interfaces connected to my pc. New monitors. Power cleaner on Power cable to pc. It just seems that as soon as the mbox is powered up the noise appears. I have tried to flash the firmware from 1.40 to 1.43 which fails. I wanted to log a support ticket but I think I need to have the product registered. Which I already did.

I have been putting up with this issue for quite a while now. But enough is enough and it renders this product useless.

Can anyone help me in what way I should tackle this problem?

Thankyou.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-20-2011, 09:46 AM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,153
Default Re: MBOX 2 Mini Problems.

You only need to register the product one time. As long as you have the authorization code, you should be good to go(if you forgot to write the code down....in 9 places, you should be able to log onto your MyAvid account and navigate to your products codes and downloads).

As to the noise, first thing I would suggest is hitting the first page of the i7 threads to see if your motherboard is one of those that are known to have this issue. Or its possible you got a bad one(test on someone else's Mbox setup to see if the noise follows your Mbox). Does your USB cable have on of those ferrite barrels on it? One of those might be worth a try if you can find one
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 11-20-2011, 02:15 PM
kinems kinems is offline
Member
 
Join Date: Feb 2011
Location: Mlebourne
Posts: 15
Default Re: MBOX 2 Mini Problems.

OMG you sir are a champion. 12 months I have been putting up with this sound and trying different things. Ive googled for countless hours but never was brought to the i7 thread. I have a gigabyte ex58 ud3r board. CPE1 was the culprit. Im so happy right now. Thankyou heaps. I dont know where my authorization code is. I have sent in a ticket for registration with all my receipt details and my issue. Much help mate. Cheers and have a good day.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox 2 Mini Problems since PT 9 Tobsen 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 02-22-2011 07:29 PM
Mbox 2 Mini Problems, Please Help reza0013 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-22-2008 05:15 AM
mbox mini problems AY1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-24-2007 02:15 AM
Problems with MBox Mini & PT LE 6.7 starlitboy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 01-22-2007 11:53 AM
Problems with the Mbox Mini 2 Trickedoutstangg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 22 12-10-2006 03:20 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:39 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com