Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2020, 04:56 PM
Paolino_o Paolino_o is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: AR - Italy
Posts: 29
Default Apps slow to launch, stuttering and non-responsiveness throughout macOS

Hi everybody, maybe all your slowdowns are Apple-related and Avid this time is innocent

"macOS Big Sur launch appears to cause temporary slowdown in even non-Big Sur Macs"
https://arstechnica.com/?p=1722939

Last edited by jeffro; 11-12-2020 at 06:12 PM. Reason: moved from PT 2020.11 thread for increased visibility
Reply With Quote
  #2  
Old 11-12-2020, 04:59 PM
JingleDjango JingleDjango is offline
Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: Canada
Posts: 187
Default Re: ProTools 2020.11

Thanks for that link, Paolino_o. Glad to have it cleared up.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-12-2020, 05:10 PM
off the wall's Avatar
off the wall off the wall is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: NYC-NJ
Posts: 273
Default Re: ProTools 2020.11

Quote:
Originally Posted by Paolino_o View Post
Hi everybody, maybe all your slowdowns are Apple-related and Avid this time is innocent

"macOS Big Sur launch appears to cause temporary slowdown in even non-Big Sur Macs"
https://arstechnica.com/?p=1722939
Yes that was a huge issue for me this afternoon, since I do remote tech support for several mac based companies. All of a sudden, my Slack lit up with complaints. It was a little scary at first with me thinking the worst of a some type of cyber attack, etc.
__________________
offthewallproductions
Mac Pro 5,1 3.46 Ghz 12 core, Radeon RX580 GPU, SSD boot drive on 6Gb/sec PCIe card, 64GB RAM, MacOS 10.14.6.
Pro Tools Ultimate 2020.12. HDX, UA Octo PCIe cards, HD I/O, C|24 control surface.
Mostly Avid, Waves, Sonnex and UAD Plug-ins
Genelec 1031AP/7070A 5.1 monitoring.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
12.8.2 macOS Error on Launch - Solved! Alan Z Pro Tools 12 3 10-28-2017 01:48 AM
slow, stuttering performance banjo71 Pro Tools 10 7 12-21-2015 01:49 PM
Sluggish responsiveness with PTLE 7.3 - it's SLOW RandB 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 12-19-2006 12:21 AM
Slow Audio on Non-PT apps ElysianChris 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 11-21-2006 10:10 PM
MacOS X (Error -228 during launch) N9YTY Digidesign Hardware & Software 2 04-09-2001 06:10 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com