Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Other Products > MIDI

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-09-2018, 01:29 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 916
Default midi notes not recording from GUI keyboard ?

I have used midi for years on my studio system with a midi keyboard .....BUT I am trying to record midi on my Mac Book Air
When I have the GUI open lets say the Mini Grand and record enable the instrument track and on the transport and I hit ply/record and try to use the mini grand keyboard to trigger notes no midi notes are recorded on the track ??? am I missing some selection in Preferences or something ? Midi thru is enabled ??? I can manually enter/pencil in notes from the "notes" option on the track but not from any VI plugin keyboard ????

My machine is a Mid 2013 Macbook Air 1.7 Ghz Intel Core i7---8 GB ram 1600 Mhz DDR3 -- Mac OS HS 10.13.5
PT Ultimate 2018.10
__________________
System :
Avid HD Omni I/O Interface ...Mid 2010 Mac Pro/ processor- 3.33 6-core Intel Xeon "Westmere" w/ Memory- 24 GB........PTHDN 2018.12 on OS 10.13.6 High Sierra on primary boot drive (SSD PCIe 512 GB Samsung SM951) FCPX files storage on Apple 1TB HDD and PT sessions storage on Apple 2TB HDD--


"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 12-09-2018 at 01:41 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2018, 02:54 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,465
Default Re: midi notes not recording from GUI keyboard ?

That keyboard is not for recording midi. Its just to audition notes Either pencil notes in or get some kind of small and portable midi keyboard
__________________
HP z820 12 core, 64GB RAM, HD/Native, HD IOx2, PT11HD, UAD Quad, preamps from Vintech, Five Fish Audio, Miktek, Focusrite, Chameleon Labs, Warm Audio and Midas..............................
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Scroll up & down midi keyboard-notes view priorytools MIDI 11 07-20-2015 02:55 AM
Recording Midi notes and keeping existing notes during record Sherbert99 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-15-2008 09:40 AM
Is it possible to record MIDI notes without a MIDI Keyboard? pianoman_78 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-27-2007 06:13 AM
MIDI Keyboard muting out notes? soundboy35 MIDI 3 02-19-2007 05:37 PM
SampleTank2 screen keyboard: recording MIDI notes? j20056 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 07-24-2005 02:49 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:38 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com