Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-25-2003, 08:11 AM
imp imp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 172
Default How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers

Hello,

I have a finished session, complete with many markers and a very complicated tempo map with lots of meter and tempo changes. I need to add four measures of time IN FRONT of the whole session. How can I insert 4 measures of time in front of everything without upsetting the markers or tempo and meter changes? There must be a way to do this. Of course I cannot just slide all the regions over to the right as then everything would get out of wack. I've read through my Digi books for quite a while and still cannot seem to find the answer. Any help would be greatly appreciated, as soon as possible. Getting crushed against a deadline and unable to work until I resolve this issue. Thank you. -imp
eagle123@optonline.net
Reply With Quote
  #2  
Old 03-25-2003, 08:16 AM
imp imp is offline
Member
 
Join Date: Nov 2000
Posts: 172
Default Re: How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers

Just in case I was unclear above, my goal is to insert time / measures in front of the session while keeping the audio region to tempo/meter map relationship the same. I merely wish to drop an extra 4 measures of time in front of the song without disrupting anything after that point. thanks
Reply With Quote
  #3  
Old 03-25-2003, 08:38 AM
Jean Chile Jean Chile is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Salt Lake City, UT
Posts: 77
Default Re: How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers

I'm not in my studio right now, and I'm not sure I remember exactly... but if you select all the audio by dragging in the timeline then SHIFT+Click in the tempo/meter/marker timelines I think it will select each timelines contents. I would then cut and paste everything 4 bars later (I don't remember if nudging worked). I seem to have done something like this in the past but not sure about details and how I did it.

Sorry I couldn't be more help, but maybe this will get you on the right track.

Good Luck.
__________________
Producer/Engineer/Drummer/Golfer
I.B.S. Studios
The artist formerly known as Nine Spine.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-25-2003, 05:45 PM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,490
Default Re: How to insert time / insert measures, without upsetting tempo map and markers

If your session is already butted up to the front of the session start time.. then open the Session Setup Window and enter an earlier start time for your session... Hopefully you didn't have it at zero hours, minutes, etc.. then you can elect to maintain time code location and now you have space available to add more bars to the front of your session. If you did have your start time as zero.. then you'll have to make your session start time later and have PT move the session relatively.. then go back and add more space in front of the session.

As has been mentions.. you can also do some edits in the timeline as well by shift and clicking in the timeline area to include it in the edits.

Renumber bars may also be useful in this situation.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Insert measure -> move tempo-bpm etc. AJF Pro Tools 10 5 06-01-2012 10:35 PM
Insert Time with "Spotted" Tempo? ChrisSimon Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-03-2009 05:59 PM
Insert Track ? Markers in a Bounce File ohok 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-06-2007 04:59 PM
BDF insert - can't change tempo habernacks 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-27-2006 11:52 AM
Insert Measures MusicGuy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 05-09-2004 01:13 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:02 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com