Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > FireWire and USB Audio Interfaces (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-18-2016, 02:05 AM
lonestars lonestars is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 20
Default DIGI003 fails at power on.

Hi there,
I have a DIGI 003 rack plus. Sometimes it starts well and others not.
When not start well, made repeated clicks and the red light flashes adat out.
After a period of disuse, rebooted properly, and then suddenly fail again.
I posted this video so you can see what I mean.

https://youtu.be/jndpUDd59cU

Anyone else has happened?
Thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-20-2016, 03:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,635
Default Re: DIGI003 fails at power on.

I know the 003 was a serious update over the 002, but given the history, I would find the power supply, re-seat connections(several times) and then follow the harness out to the various circuit boards and re-seat any/every connection that can be unplugged(and when I say "re-seat", I mean unplug-replug and repeat 5-6 times on each connection). The idea is that by working these connections several times, the scraping action will scrape thru any oxidation buildup that might be on the pins and sockets(a little spritz of Caig's De-Oxit might not hurt either) I realize that the 003 is NOT known for this issue, but your video shows a very similar symptom(and the 002 power harness was/is known for failing in a similar fashion)

watching the video again, the power supply is on the left side and the clicking is almost certainly a relay that may not be getting enough current to keep it in its ON position.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 8 Re-Install Fails MarmotMusic macOS 1 10-20-2012 03:19 PM
8.0.1. installation fails Jussi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 09-08-2009 09:56 AM
PT LE fails to launch dylsied 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 9 05-28-2009 09:26 PM
playback etc fails Anangu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-03-2006 10:01 PM
5.1 to 5.1.1 upgrade fails raw Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-03-2001 09:24 AM


All times are GMT -7. The time now is 01:15 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com