Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-20-2013, 09:31 AM
ambidextrous.PR ambidextrous.PR is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: USA
Posts: 7
Default Different card versions according to PT versions?

Lets say I have a PT8 HD card which I bough new years ago when it came on the market.
Now lets say years after that, my friend Joe buy a new PT10 HD card.

I know that obviously the software versions are different. But, the card he have is different too or is the same card I have? Then cards came in different versions?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-20-2013, 10:28 AM
Craig F Craig F is offline
Member
 
Join Date: Aug 2000
Location: Portland, OR
Posts: 12,591
Default Re: Different card versions according to PT versions?

If the both cards are PCIe they are the same
If your card is older model and has the PCI/PCIX no, yours don't have the Accel DSP chips that the PCIe cards do
__________________
...

"Fly High Freeee click psst tic tic tic click Bird Yeah!" - dave911

PT11 System Requirements link http://avid.force.com/pkb/articles/C...m-Requirements


Thank you,

Craig
Reply With Quote
  #3  
Old 12-21-2013, 02:01 AM
ambidextrous.PR ambidextrous.PR is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: USA
Posts: 7
Default Re: Different card versions according to PT versions?

Quote:
Originally Posted by Craig F View Post
If the both cards are PCIe they are the same
If your card is older model and has the PCI/PCIX no, yours don't have the Accel DSP chips that the PCIe cards do
What are the requirements for the new interfaces?
For example, the question is: If I have an old PCIe card, the Pro Tools 8 HD3 PCIe, I can use it with one of the new interfaces? Like the AVID HD i/o 16x16 digital?
Reply With Quote
  #4  
Old 12-21-2013, 03:08 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,248
Default Re: Different card versions according to PT versions?

I think the new interfaces are supported since PT 8.1 so you should be all good.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help With Versions WheelHoss1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 10-06-2009 09:07 PM
2 OSs & 2 PTs versions on one G4? suiteaudio Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-05-2007 11:37 PM
How do I figure out card versions? RobRaden Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 02-09-2006 06:57 PM
2 versions of pt le on same mac? theom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 12-31-2005 11:32 AM
are there different versions of the core card? Fritz Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 04-22-2003 08:30 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com