Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > ProControl, Control|24, Command|8

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 08-26-2010, 08:11 AM
CyrilJohn CyrilJohn is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Netherlands
Posts: 9
Default Re: PT 8 Wont recognize COmmand 8

I have got the same problem,

But when I wanted to check the links they are no longer available because they're on the old digidesign site,

Could you provide a working link how to solve the problem?

I have already tried to reinstall but didn't help.

Thank you

Windows 7
PT 8.04 LE
Reply With Quote
  #22  
Old 10-22-2010, 12:49 PM
davetherckstar davetherckstar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Default Re: PT 8 Wont recognize COmmand 8

The link shown above reroutes to "http://www.avid.com/US/resources/digi-orientation" which is like dropping a kid off at Grand Central Station and telling him to find his way to Chicago (tells you how much confidence I have in my abilities, lol)...

When I reinstall PT LE 8, the only install options I'm given are shown here
http://i136.photobucket.com/albums/q...alloptions.jpg
I've installed the 8.0.4 update and the CS2 update. Running Mac OSX 10.5.8 with an MBox 2.
The USB light comes on and the MIDI Out 2 light under it blinks when I start Pro Tools and my tracks play through the monitors running from my MBox 2 monitor outs through the Command 8 but that's it.
Under "Setup > Peripherals" I have the following options and settings:
Synchronization
- MTC Reader and Generator
- MTC Reader Port : "Any"
- MTC Generator Port : "None"
Machine Control
- MIDI Machine Control (Master)
-[checked] Enable : "Command8, Port 1" - ID "127" - Preroll "90" Frames
-MIDI Machine Control Remote (Slave)
-[not checked] Enable : ID "127"
MIDI Controllers
- #1 Type : "Command8" - Receive From : "Cmnd8,Prt 1" - Send To : "Cmnd8,Prt2" - # Ch's : "8"
Ethernet Controllers
-[not checked] Enable
Satellites
-[not checked] Enable

I can also open the "Digidesign CoreAudio Manager" but the window shows the following:
Digidesign HW : Unsupported Device
Status : Not Connected (HW not found)
Channels : N/A
Attached Clients : 0
Buffer Size : 512
(Buttons at the Bottom)
"HW Setup..." (grayed out)
"Prefs..." Which brings up a window that shows:
- [checked] Hide manager if auto-launched by client
- [checked] Auto-quit manager when last client quits
- [unchecked] Use C|24 stereo routing (L/R to 1/3)
- (grayed out)[unchecked] Use XMON stereo routing (L/R t 1/5)
- (grayed out)[unchecked] Mirror analog outs 1 & 2 to digital outs (002/003)
"Connect" Which does nothing when clicked
"Quit" Which is the only button that works

Also, when I look in the Digidesign folder "Applications>Digidesign>Pro Tools>Controllers" I see a list of .bundle programs for 003, C24, Command8, Control24, Digi002, etc... but when I try to open the Command8.bundle, I get a Mac Dialog Window that says "There is no default application specified to open the document 'Command8.bundle"

That is about all the information I have. Please help.
Reply With Quote
  #23  
Old 10-22-2010, 03:51 PM
davetherckstar davetherckstar is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 2
Default Re: PT 8 Wont recognize COmmand 8

Update:
It seems I have a difficult time reading online pdf manuals properly.
I was so worried about the fact that I didn't see the option to install the drivers during installation, that I didn't see the warning section on page 14 that says to use Port 1 for send and receive. That fixed it immediately.

Guh....
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PC wont recognize my Mbox Pro. Please Help. Leonidas33 Pro Tools SE and Essential (Win) 1 04-17-2012 03:35 PM
PowerMac wont Recognize Mbox 2 pfrg999 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-01-2011 09:59 PM
Pro tools LE 8 wont recognize mbox 2 khammon11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 10-11-2010 10:07 AM
OSX 10.5.5 wont recognize Oxygen 8, anyone? SurroundPro 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 05-08-2009 11:53 AM
I really need help with this. PT wont recognize media drive greensombrero 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 11-19-2007 06:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com