Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Post Production > Post - Surround - Video

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-25-2019, 03:46 PM
Scott G Scott G is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Auckland New Zealand
Posts: 62
Default Importing multichannel wav?

I have a project coming up using a Sound Devices 688. It will record in a multichannel format as well as recording each channel on it's own wave file. If the project ends up being recorded as a polyphonic .wav file can I just drag it into PT or do I need to convert it somehow? Running PT 12.6 native non HD.

Thanks
__________________
Scott
Auckland New Zealand
PT12.7.1 SSL MX4, SSL Alpha-Link MADI-SX
HP Z240 Workstation, I7-3770 3.4GHz, 32GB RAM, Win10 Pro 64bit
Reply With Quote
  #2  
Old 04-25-2019, 04:36 PM
Vedat's Avatar
Vedat Vedat is offline
Quiet Art Ltd.
 
Join Date: Aug 1999
Location: Auckland, NZ
Posts: 911
Default Re: Importing multichannel wav?

You should be able to import poly files no problem.
I can't imagine it being an HD only feature.
__________________
Vedat

Check out WaveRider + Defaulter:
QuietArt.co.nz

Catchin' SYNC app
Reply With Quote
  #3  
Old 05-14-2019, 04:19 AM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 249
Default Re: Importing multichannel wav?

I think multichannel is HD only, although I don't have a version I can check on. If you can't, sound devices wave agent can split multi's into mono files then you could import into PT12. It's free I believe.
https://www.sounddevices.com/product/wave-agent/
Reply With Quote
  #4  
Old 05-14-2019, 07:15 AM
QuikDraw QuikDraw is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Yucaipa, California, USA
Posts: 2,102
Default Re: Importing multichannel wav?

Quote:
Originally Posted by Vedat View Post
You should be able to import poly files no problem.
I can't imagine it being an HD only feature.
Yes, it is an HD only feature.
I use Studio One for this; Presonus doesn't charge extra to import audio!
__________________
-- Mike
- MacBook Pro 15.4" (9,1) - 2.3 GHz i7 16GB RAM
- OS X 10.14.1 Mojave / Windows 10 (Bootcamp) - PT running on Windows partition
- PreSonus Quantum 2
- PreSonus Studio 24c
- MBox 3 Mini
- Mackie Onyx 1640i
- Behringer X32 Producer
- PT 2018.12 (vanilla)
- Various USB2/3 and Firewire hard drives
Reply With Quote
  #5  
Old 05-14-2019, 03:27 PM
Scott G Scott G is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Auckland New Zealand
Posts: 62
Default Re: Importing multichannel wav?

It turned out last Friday I was able to import the multichannel file directly into PT12.6 non HD by dragging it into the session. In the end I ended up recording on a Sound Devices 788.
__________________
Scott
Auckland New Zealand
PT12.7.1 SSL MX4, SSL Alpha-Link MADI-SX
HP Z240 Workstation, I7-3770 3.4GHz, 32GB RAM, Win10 Pro 64bit
Reply With Quote
  #6  
Old 05-15-2019, 04:52 AM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 249
Default Re: Importing multichannel wav?

Scott, what did you do with it once you imported..were you able to split it into 6x mono?
Reply With Quote
  #7  
Old 05-15-2019, 03:31 PM
Scott G Scott G is offline
Member
 
Join Date: Feb 2013
Location: Auckland New Zealand
Posts: 62
Default Re: Importing multichannel wav?

I setup 10 mono tracks in PT and just dragged the .wav file onto the edit window and it split them out dropping one onto each track.

Just for laughs I tried it with an old version of Adobe Audition v3 I had and that worked the same. However Tracks Live gave me an import error.
__________________
Scott
Auckland New Zealand
PT12.7.1 SSL MX4, SSL Alpha-Link MADI-SX
HP Z240 Workstation, I7-3770 3.4GHz, 32GB RAM, Win10 Pro 64bit
Reply With Quote
  #8  
Old 05-15-2019, 03:35 PM
Led Led is offline
Member
 
Join Date: Mar 2011
Location: Melbourne Australia
Posts: 249
Default Re: Importing multichannel wav?

Niiice, Good to know it can do it.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-16-2019, 03:39 PM
TVPostSound's Avatar
TVPostSound TVPostSound is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 3,226
Default Re: Importing multichannel wav?

https://www.sounddevices.com/product/wave-agent/

If nothing else works.
__________________
IMDB
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Importing Multichannel interleaved .wav file into Protools 9 AndoNaught Pro Tools 9 2 11-29-2018 12:09 PM
No multichannel EQ? Numi 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 10-23-2008 05:30 PM
Multichannel tracks? JonesH 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 06-15-2008 04:00 AM
Any recommendations for a multichannel amp? anodecathode Pro Tools TDM Systems (Mac) 11 06-06-2004 05:36 PM
Multichannel panner in PT 5.1? DigiTechSupt Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 04-10-2002 12:42 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:21 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com