Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-03-2016, 12:09 PM
osa osa is offline
Member
 
Join Date: May 2016
Location: jersey
Posts: 4
Default I keep getting the same error on installation

A year and a half ago, I installed a demo copy of Pro Tools on my machine to see if I liked it. After trying it, i concluded I wasn't willing to learn it at the time.

I purchased it three days ago, and now I keep getting the same error when i try to install version 12.5. It says:

"incompatible pro tools installation detected. before installing pro tools 12, please uninstall pro tools or upgrade to pro tools 10.3.10 or higher"

At first I figured it was some remnant of the old installation still on the system. But for two days now, I've been thoroughly cleaning the system: the registry, app data, temp folders, etc. I'm pretty sure I've eliminated traces of the old install at this point. But I keep getting the error.

System details:
Windows 7 64-bit
intel core duo e8400 @ 3ghz
RAM 8gb

I tried calling AVID support but can't get through without some code they need. I opened a support ticket via the portal website.




Any ideas? Thanks in advance
Reply With Quote
  #2  
Old 05-03-2016, 12:11 PM
osa osa is offline
Member
 
Join Date: May 2016
Location: jersey
Posts: 4
Default Re: I keep getting the same error on installation

posting again to set automatic replies
Reply With Quote
  #3  
Old 05-03-2016, 09:18 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,860
Default Re: I keep getting the same error on installation

Using the Windows "uninstall a program" should have taken care of this, but its tough to know what may be going on at this point(and what you might have done by mistake). Your best bet might be to start fresh(reformat and load Windows from scratch). For future reference, the key to a successful uninstall on Windows it to go to Control Panel(Category view)>Remove a Program>right-click on Avid Pro Tools and click Change. In the next window, you will have 3 options; Repair, Modify, Remove. Select remove and on the next window, you have another 3 options; remove just PT, remove PT and HD driver, and remove everything(this would be the best option). Also, uninstall PACE 64 bit support(this will get reinstalled fresh on the next PT install).
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
error message during installation error 2147213312 pianovasano Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-31-2010 08:52 AM
Installation error, HELP! That_Lassy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 05-19-2010 11:56 AM
Pt8 installation error Maddawg383 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 06-29-2009 01:05 PM
new PT LE 7.4.2pr installation error wiseman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-01-2008 01:02 PM
Installation Error!! MusSickIzLife 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 03-07-2004 03:19 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:40 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com