Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-01-2013, 02:14 AM
2224 2224 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Vancouver,BC
Posts: 420
Default re: import files

Hi people, can anyone tell me how to import files of a different tempo into pro tools without it conforming to the session tempo???
I want to keep the imported file tempo but don't know what the hell I am doing.
Thanks

__________________
JAMAICAN I IS
2008 2009 and 2010 Mac Pro 8 core with
64 GIG memory with 9 terabyte of hard drive space
blue ray player
HDX 1, 2 16X16 interfaces
sync I/O.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2013, 03:26 AM
Vovique Vovique is offline
Member
 
Join Date: May 2010
Posts: 145
Default Re: import files

Setup>Preferences>Processing>Conform Ot Session Tempo>select None
__________________
PT 11.2 Mac
Reply With Quote
  #3  
Old 12-01-2013, 08:37 PM
2224 2224 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Vancouver,BC
Posts: 420
Default Re: import files

Quote:
Originally Posted by Vovique View Post
Setup>Preferences>Processing>Conform Ot Session Tempo>select None
Thank you Vovique.
__________________
JAMAICAN I IS
2008 2009 and 2010 Mac Pro 8 core with
64 GIG memory with 9 terabyte of hard drive space
blue ray player
HDX 1, 2 16X16 interfaces
sync I/O.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-01-2013, 09:24 PM
2224 2224 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Vancouver,BC
Posts: 420
Default Re: import files

Quote:
Originally Posted by 2224 View Post
Thank you Vovique.
Ok so I did as the post said but when I did the import the file still slowed,not to the tempo of the song but it slow and changed the pitch of the file, I am using HD 10 can anyone help with this??


__________________
JAMAICAN I IS
2008 2009 and 2010 Mac Pro 8 core with
64 GIG memory with 9 terabyte of hard drive space
blue ray player
HDX 1, 2 16X16 interfaces
sync I/O.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-02-2013, 01:52 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,877
Default Re: import files

Are you seeing a message regarding different sample rates when importing? Its probably operator error, but without watching you do it, its tough to guess at. Maybe hit youtube and search for videos on something like "importing audio into Pro Tools"(without the quotes)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 12-03-2013, 02:01 PM
2224 2224 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Vancouver,BC
Posts: 420
Default Re: import files

Quote:
Originally Posted by albee1952 View Post
Are you seeing a message regarding different sample rates when importing? Its probably operator error, but without watching you do it, its tough to guess at. Maybe hit youtube and search for videos on something like "importing audio into Pro Tools"(without the quotes)
Operator error might be the right answer, I am still learning pro tools so anything is possible albee1952, will double check that and let you know.
__________________
JAMAICAN I IS
2008 2009 and 2010 Mac Pro 8 core with
64 GIG memory with 9 terabyte of hard drive space
blue ray player
HDX 1, 2 16X16 interfaces
sync I/O.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-03-2013, 02:28 PM
2224 2224 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Vancouver,BC
Posts: 420
Default Re: import files

Quote:
Originally Posted by 2224 View Post
Operator error might be the right answer, I am still learning pro tools so anything is possible albee1952, will double check that and let you know.
So I did try to import a file into my session again and the session sample rate is 44.1 but the file I am importing is 4800, I want the imported file to stay at 48 but the session at 44.1 can anyone say how to achieve this?
Thanks
__________________
JAMAICAN I IS
2008 2009 and 2010 Mac Pro 8 core with
64 GIG memory with 9 terabyte of hard drive space
blue ray player
HDX 1, 2 16X16 interfaces
sync I/O.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Does "Automatically Copy Files on Import" work with Import Audio command? leftalive Pro Tools 10 3 04-17-2013 10:35 PM
Unable to import REX or Acid files as group files in 7.4 Luigi Lazareno Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 03-11-2009 09:07 PM
Can't import rx2 files into PT 7.1 zedohr Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 09-02-2007 05:30 AM
how do I import .wav files? lonestarparis 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 14 05-19-2005 12:03 AM
How do you import M4p files...Help!! Lofty11 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-12-2005 07:31 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:24 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com