Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-23-2011, 11:26 AM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Question When HD|Native will support Cubase?

Hi,

THIS Writen in Avid website as part of HD|Native Features

Open up your workflow
Use the included Pro Tools HD software and you’ll maximize your productivity, efficiency, and creative potential, as well as gain unparalleled performance and control of Avid audio and video interfaces, consoles, control surfaces, and live sound systems. But you can also use your Pro Tools|HD Native hardware with other Core Audio- and ASIO-compatible DAW software such as Logic, Nuendo, Live, Cubase, Reason, and Fruity Loops—with support for 64 channels of I/O—opening up even more creative avenues.

Can someone tell me when HD|Native will Support Cubase ?

Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 09-23-2011, 03:05 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Perhaps when Avid release a 64-bit ASIO driver for Native card.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #3  
Old 09-23-2011, 04:57 PM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Its shame that big company like AVID write something and you find it wrong!!!
Can someone from AVID tell me why AVID have this statement while it’s not correct!
And when this will be happen (expected time for Cubase support)
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2011, 06:07 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Correct me if I'm wrong but there is support for Avid ASIO 32-bit.
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
  #5  
Old 09-23-2011, 06:19 PM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Quote:
Originally Posted by filosofem View Post
Correct me if I'm wrong but there is support for Avid ASIO 32-bit.
I am using cubase6 x64, I will install 32bit and let you know
Reply With Quote
  #6  
Old 09-27-2011, 12:49 AM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Quote:
Originally Posted by akhafaji View Post
I am using cubase6 x64, I will install 32bit and let you know
installed cubase 6 32bit and the HDOmni|Native work but the issue that each if I open Cubase 6 and use HD-native with it ,then when open PT9 -HD then the PT9-HD can't find the driver and just shows the generic low latency driver etc.... and if I select other driver then PT crash!

How I can force PT9-HD to see the Native again!

I think the Driver Still need enhancment
Reply With Quote
  #7  
Old 09-27-2011, 10:07 AM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Quote:
Originally Posted by akhafaji View Post
installed cubase 6 32bit and the HDOmni|Native work but the issue that each if I open Cubase 6 and use HD-native with it ,then when open PT9 -HD then the PT9-HD can't find the driver and just shows the generic low latency driver etc.... and if I select other driver then PT crash!

How I can force PT9-HD to see the Native again!

I think the Driver Still need enhancment


sorry for the pad grammar
Here is the story:
1- Installed Cubase 6 32bit
2- Used the HD Native / Omni with Cubase 6 32bit successfully however I feel that it’s not 100% stable
3- Open PT9 HD and can’t find HD Native Driver and it’s showing generic low latency driver (I am not sure how I can remove this driver)
4- After restart didn’t find still the same issue (#3 - can’t find HD Native Driver) and if I select another driver it give me error and PT crash

How I can get around this bug (#4) ?

I feel that the driver still not stable 100% and I think there is some conflict between PT & Cubase
Reply With Quote
  #8  
Old 09-27-2011, 11:06 AM
Emcha_audio's Avatar
Emcha_audio Emcha_audio is offline
Moderator
 
Join Date: May 2010
Location: Montréal, canada
Posts: 6,382
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Are you trying to use Two daws at the same time? IF so that might be the reason why. I've read other thread on this forum that if there's an other program that is using the device PT might not see it. Not sure if this is what's happening with you, but if you are trying to run both daws at the same time, close cubase and see if it's persists.
__________________
Manny.
Reply With Quote
  #9  
Old 09-27-2011, 05:25 PM
akhafaji akhafaji is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 242
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

Quote:
Originally Posted by Emcha_audio View Post
Are you trying to use Two daws at the same time? IF so that might be the reason why. I've read other thread on this forum that if there's an other program that is using the device PT might not see it. Not sure if this is what's happening with you, but if you are trying to run both daws at the same time, close cubase and see if it's persists.
No I am not using Two daws at the same time
Reply With Quote
  #10  
Old 09-27-2011, 08:26 PM
filosofem filosofem is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Christchurch NZ
Posts: 11,864
Default Re: When HD|Native will support Cubase?

I have not seen that returning from an ASIO playback engine to Pro Tools. Is Cubase the only application you experience that issue? Have you tried running a dummy test with Reaper 32 and Digidesign ASIO Driver?
__________________
Aaron Mulqueen - 001 HD Native
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD Native with 16x16 and Cubase jorg Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 2 09-09-2011 07:02 AM
using Cubase 6 with HD Native / Omni? akhafaji Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 0 08-24-2011 04:36 AM
Using ProTools HD Native with Cubase 5 (x64) natina Pro Tools HDX & HD Native Systems (Win) 5 07-14-2011 07:14 PM
Cubase SX 2.0 And Native Instrument Plug Ins LeauKie 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-12-2004 01:26 PM
cubase support techos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 03-06-2001 11:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:17 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com