Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-15-2009, 08:00 AM
smetaxas smetaxas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 65
Default System buffer settings messing up delay compensation

Last night I was in a session on Pro Tools 8 cs2 on and when I pulled up the song, the guitars were late. I had sysem buffers set at 2048(?) & each time I lowered the buffer sttings, the track got closer to being in sync. I finally put them at 512 & was able to track a violin without getting screwed up.

Anyone know why the buffer settings would pull something out of sync. Delay compensation was on & set to Long. I checked the track & it had Eleven as a plugin & showed 4012 as the amount of delay.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-15-2009, 04:16 PM
DigiTechSupt's Avatar
DigiTechSupt DigiTechSupt is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2000
Location: Worldwide
Posts: 33,624
Default Re: System buffer settings messing up delay compensation

Was it possibly tracked while monitoring through a master fader that had plug-ins on it?
__________________
Avid Audio Tech Support
Help us help you - read this before posting
Support FAQ
Reply With Quote
  #3  
Old 05-15-2009, 09:41 PM
smetaxas smetaxas is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Posts: 65
Default Re: System buffer settings messing up delay compensation

Yes, is that a no no?

What is strange is that the track gets closer to being in sync as I lower the buffer setting. It has never happened to me before & I have always had plugins on the master track.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Delay Compensation Messing Up Video Sync..? Jon_Atkinson Post - Surround - Video 21 06-07-2015 09:46 AM
Control 24 screws up IO settings and Delay Compensation meech Pro Tools 10 0 11-24-2011 01:30 PM
delay compensation settings ? papitopinillo Windows 3 06-01-2011 11:42 PM
Does delay compensation settings get stored with a session? johnnyv Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 07-10-2010 09:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:37 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com