Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-08-2008, 03:04 PM
dnkygirl dnkygirl is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Location: Texas
Posts: 66
Default Digi 002 Support/Protools

Hi All,

I have been thinking about doing the black lion mod to my digi 002, but i'm wondering if it makes more sense to upgrade to the 003 to stay current? I noticed that digi has removed all references to the digi 002. Which makes me think they are about to stop supporting it.

I am running 7.4 on vista and have not had any problems. I would however like the cleaner sound of the hardware that you get from the black lion mods.


Demi
Reply With Quote
  #2  
Old 08-08-2008, 10:07 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,873
Default

This is mostly rumor, but word seems to be that the BLA modded 002 sounds better than the stock 003. Now if you are talking about the rack versions, you can get the Tweakhead mod that cannot be done to the mixer version(not enough room inside the case) but both 002 and 003 can be upgraded(the 002 being a cheaper purchase now). As for the mixer versions, the 003 has way more control and functionality as a controller. Of course, either unit allows you to bypass the stock preamps with a Lightpipe and/or SPDIF pre. Check out the pricing and maybe write it out your options with dollar figures and see what makes the most sense for your setup.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 08-09-2008, 09:18 AM
sunburst79 sunburst79 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2005
Location: Cleveland, Ohio USA
Posts: 12,763
Default

With the exception of the 001 Digi is still supporting all of the LE interfaces...If I was buying new I would get a 003.

Having said that the 002's stand alone mode lets me use it as a small mixer for practicing and jamming and being able to simply luanch PT and have the system already configured is nice. While I might upgrade to a 003 at some point its doubtful that I would ever trade the 002 in. If the 003 had a standalone mode I would have upgraded some time ago.

003 vs Black lion modded 002....The 003 is considered to be better than a stock 002 and close to a BLM 002, the 003 has more potential over modding a 002 console. Unless you need the 002s standalone mode than I would say get a 003 and give it a whirl for a year until the warranty expires then get it modded if you feel its still lacking.
__________________
Scott

Formerly Hobo Wan Kenobi

Core 2 Specs Page

ASUS P6T6 Revolution | i7 930 | 12GB OCZ DDR3 1600 7-7-7-20 | PTLE 10 | CPTK | 003 | Presonus D8 | 11Rack | Alesis AI3 | Presonus HP60 | Mercury + Studio Classics | Sound Toys | MasseyPack | Axiom61 | MAudio Keystation Pro 88
Reply With Quote
  #4  
Old 08-09-2008, 11:49 AM
The Weed's Avatar
The Weed The Weed is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 6,154
Default

For the rack versions of the 002 and 003 there is the Signature Mod now available. If you don't want to mod and have an 003, use the BLA Micro Clock to clock the 003.

Cheers,
__________________
Take your projects to the next level with a
non-union national read at a reasonable rate
Demos: brucehayward dot com
Source-Connect: brucehayward
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
changing from protools 8 audio only to protools 8 with video support djkaz macOS 5 09-04-2013 05:00 PM
Digi Support October 22 News from Windows 7 & ProTools flautista 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 14 10-25-2009 12:08 PM
X SAN ProTools Support? etwilliamson Storage Subsystems 5 08-26-2009 02:31 AM
Will Protools 8 MP support more than 18 i/o?? milestone Pro Tools M-Powered (Mac) 20 03-07-2009 10:51 AM
Dear Digi support for 5.1 on digi hardware please player Post - Surround - Video 1 05-03-2005 03:37 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:13 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com