Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2019, 08:31 PM
baylonfonseca baylonfonseca is offline
Member
 
Join Date: Aug 2005
Location: Mumbai, India
Posts: 14
Default Garbled metadata on importing AAF

Recordings for a film done on a 788T recorder had embedded metadata (especially character naming on the tracks) were sent to editorial.

On completion of the edit the film was exported as an embedded AAF at the sample rate and bit rate as the original files.

On importing the AAF I notice that the metadata has garbled the track information that was present in the original recordings.

The edit was done on the Avid Media Composer ver 12.3. This is the second project in the last one month thats popping up this issue.

Havent had any problem in the last 15 years with other projects (and none since the inception of metadata content.

Any clues to the riddle would help. thanks
Attached Images
File Type: jpg AAF Imported File.jpg (82.3 KB, 0 views)
File Type: jpg 788T Production sound.jpg (66.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2019, 09:23 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,076
Default Re: Garbled metadata on importing AAF

What did it look like in Media Composer before exporting the AAF? Looks like possibly the editors changed/added the metadata for their selects.
__________________
Pro Tools Ult 2019.6, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 09-30-2019, 10:08 AM
Frank Kruse Frank Kruse is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: old europe
Posts: 5,420
Default Re: Garbled metadata on importing AAF

the .new ending of your avid media means that the sequence has been consolidated on MC so new media was rendered. Ask for a referenced AAF with copied media and check if that makes a difference.

The channel-name index has always been pretty buggy with AAF in PT. For years we only saw the first channel name for all other legs with AVID media. This seems to have been fixed lately but it has always been odd.

But in the end most people don't use the AVID media to work with and expand to the original BWAVs anyway so the problem is more or less a non-issue while not great obviously.

F.
__________________
PTHDn 2019.10 (OSX10.14.4), 8x8x8, MacPro 5,1 3.33Ghz 12-Core, BM DeckLink SDI, SYNC HD, all genlocked via AJA GEN10, 48GB RAM
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Playback Gets Garbled half way through rickwhite Pro Tools 9 12 02-18-2012 06:06 AM
Mp3 bounce garbled Kling3 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 03-09-2009 09:35 AM
Question about Importing Broadcast WAVs using metadata TC mnoxious Post - Surround - Video 5 07-27-2007 02:41 AM
Importing Metadata into existing SFX CD Rips AVGuru1 General Discussion 0 01-03-2005 09:52 AM
Garbled itunes playback emelare 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 11-03-2004 11:29 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com