Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2020

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-22-2020, 07:09 AM
Dr Fletch Dr Fletch is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: UK
Posts: 44
Default Playback glitch STILL NOT FIXED

This bug has been around for nearly 3 years as far as I can see. I find it astonishing that it remains unsolved. It's still here in 2020.11.0

Editing in Stereo in playlist view is a complete disaster for fast workflow. Playback glitches every time you make an edit whilst playing back.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-22-2020, 09:22 AM
ArKay99 ArKay99 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Cape Coral, FL
Posts: 810
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

I'm just seeing a post on this issue for the first time. Do you have a link to a better/full description of the problem? Also, without seeing your setup, it's hard to know what's going on with your system.
__________________
Mac Pro 6.1, E5-2690 V2 10 core 3.0G, 32gig 1866 memory, 512G PCIe system drive, 4 480G OWC 3G SSD data drives in Thunderbolt 2 enclosure, macOS 10.15.7, Pro Tools Ultimate 2020.9.1, Twin Raven MTi's, Apollo 8 TB, 2 UAD2 Satellite Octo Thunderbolt, RME ADI-4 DD, Neve 5012, 5043, Bricasti M7, 2 PCM 92's, M350, DynAudio BM6 MK 3, BM14S, a bunch of cool mics...1 damned iLok2.
Reply With Quote
  #3  
Old 11-22-2020, 10:53 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,477
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Yeah it's still there, I did a thread about it here http://duc.avid.com/showthread.php?p...13#post2567413

Annoyingly I've had the same type of "playback momentarily pause" on 2020.11 doing some sort of edit - I haven't quite identified what it is yet! - that has nothing to do with playlists...
Reply With Quote
  #4  
Old 11-22-2020, 12:25 PM
Top Jimmy's Avatar
Top Jimmy Top Jimmy is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2005
Location: Spokane, WA
Posts: 5,421
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Has anyone submitted a support case and provided a test session? Has anyone been able to report clearly reproducible steps to get this issue to happen?

If no one ever submits it and gets it accepted as a bug report, you can’t expect that it’ll magically get fixed.
__________________
James Cadwallader

Hackintosh - Gigabyte Z77X-UP5TH, Intel Core i7-3770K, 32GB 1600Mhz DDR3, 2x SATA 6Gb/s 240GB SSD, 3x SATA 6Gb/s 1TB HDD, 1x Glyph 2TB USB3 HDD, Mojave 10.14.4.

Pro Tools Ultimate 2020.12, HD Native, Focusrite Red 8Pre (Mac)
Pro Tools 2020.12, Mbox3 (Win)

Presonus Faderport, Pro Tools | Control
Reply With Quote
  #5  
Old 11-22-2020, 04:29 PM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,477
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Quote:
Originally Posted by Top Jimmy View Post
Has anyone submitted a support case and provided a test session? Has anyone been able to report clearly reproducible steps to get this issue to happen?

If no one ever submits it and gets it accepted as a bug report, you can’t expect that it’ll magically get fixed.
I had a quick go but couldn’t get anything reproducible quickly and then work/life/remembering I’m not paid to be a beta tester etc got in the way. That’s the trouble with these intermittent bugs, they can take quite a bit of time. And I have reported a lot of bugs (more than my fair share anyway) in my time. I know these sound like excuses but still.
Reply With Quote
  #6  
Old 11-23-2020, 04:38 AM
Basstian Basstian is offline
Member
 
Join Date: Jul 2011
Location: Cologne, Germany
Posts: 303
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Tried to reproduce it here. Works as expected. No interrupted Audio while editing underlying clips in playlist view.
__________________
Mac Pro 3,7 GHz Quad-Core Intel Xeon E5
Mac OS 10.15.7
ProTools Ultimate 2020.11
Video Slave 4.3.477
Reply With Quote
  #7  
Old 11-23-2020, 01:16 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,302
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Quote:
Originally Posted by Dr Fletch View Post
This bug has been around for nearly 3 years as far as I can see. I find it astonishing that it remains unsolved. It's still here in 2020.11.0

Editing in Stereo in playlist view is a complete disaster for fast workflow. Playback glitches every time you make an edit whilst playing back.
Computer specs?
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, Presonus Studio 1810C
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


I started in this business with nothing..........and I have most of it left

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #8  
Old 11-23-2020, 05:38 PM
bolooki bolooki is offline
Member
 
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles
Posts: 130
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Yeah it's still there, I did a thread about it here http://duc.avid.com/showthread.php?p...13#post2567413

Annoyingly I've had the same type of "playback momentarily pause" on 2020.11 doing some sort of edit - I haven't quite identified what it is yet! - that has nothing to do with playlists...
have you tried launching PT in low Res mode? also clearing waveforms?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-24-2020, 02:45 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,477
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Ok so here's an example, didn't actually take very long to get the fault on my system.

1. New session
2. 16 new stereo tracks, use signal generator to create audio
3. On first track, view "playlists" and then create say 5 new playlists on that track, with audio on them
4. Now even just separating a clip within any viewed playlist will create a momentary dropout in audio. As will moving the audio, etc etc. Any edits on the other tracks operate as normal, i.e. no dropout.

Here's a cheeky little vid to demonstrate : https://youtu.be/7bVel0CUXPg
Reply With Quote
  #10  
Old 11-24-2020, 02:57 AM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,494
Default Re: Playback glitch STILL NOT FIXED

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
Ok so here's an example, didn't actually take very long to get the fault on my system.

1. New session
2. 16 new stereo tracks, use signal generator to create audio
3. On first track, view "playlists" and then create say 5 new playlists on that track, with audio on them
4. Now even just separating a clip within any viewed playlist will create a momentary dropout in audio. As will moving the audio, etc etc. Any edits on the other tracks operate as normal, i.e. no dropout.

Here's a cheeky little vid to demonstrate : https://youtu.be/XAdH2I_-EX4
I did exactly this and got the dropout when separating on a playlist. I can see where it would be annoying, but I guess it doesn't hinder my workflow to bother me much. Still you should create a support case and provide all your system info both there and here.

I couldn't play the video.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS Catalina 10.15.7
Pro Tools HD 2020.12.0
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Zoomed Out Edit Window Glitch - Has Anyone Else Experienced This/Fixed it? mmccartercrellin Pro Tools 12 2 01-10-2018 03:28 PM
automation mode glitch almost fixed in Eucon 3.4 ??? yoerik Avid S1, S3, Dock and Control 7 09-05-2016 08:15 AM
Is the quickpunch glitch fixed in 9.0.6? jonnn Pro Tools 9 3 12-02-2011 08:30 AM
Track print glitch in 6.4 fixed in latest version? RPhilbeck 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-05-2005 11:18 AM
Autotune Update Glitch Prob Fixed? George Cumbee Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 07-24-2003 02:31 AM


All times are GMT -7. The time now is 04:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com