Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > General Discussion & Off Topic > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-09-2018, 01:04 PM
Matt Darcy Matt Darcy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath UK
Posts: 429
Default Mackie Active monitor - 1 speaker huge white noise

I recently got myself a new desk, and as a result had to remove everything from my old, get the new one in and re-wire.

I've got a pair of Mackie H264 MKII that I've put back on the desk and plugged power in. The left one is fine, the right one as soon as I power it on has a huge white noise sound coming from it. it has no input plugged in, and I've tried two IEC cables into two different wall power sources and through a Samson powerbrite power strip.

I'm in the UK so get good power, I'm guessing the right speaker is somehow damaged, it looks visually fine and I was careful moving it, but for one speaker to just make this noise with no input worries me. Suggestions ?

thans.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-09-2018, 07:05 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,626
Default Re: Mackie Active monitor - 1 speaker huge white noise

Does the volume control work? If so, turn it down all the way, plug in some signal and bring it up slowly and see what happens. Sure sounds like it bit the big one
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 04-11-2018, 01:37 PM
Matt Darcy Matt Darcy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2007
Location: Bath UK
Posts: 429
Default Re: Mackie Active monitor - 1 speaker huge white noise

I managed to figure out by chance one of the switches had a bit of dirt in it, and hadn't quite gone fully across, blast of air and flick the switch and all is good. Sorry for the panic.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-11-2018, 07:34 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,626
Default Re: Mackie Active monitor - 1 speaker huge white noise

That's some good detective work
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
White Noise, distortion, pops, loud noise in Pro tools 9 and mbox mini Bigpit Windows 1 09-09-2013 09:26 AM
Pro Tools 10/Mackie Onyx white noise in record mode benbeer macOS 3 02-21-2013 07:27 PM
weird (not white noise) in right speaker in any app paul5mq 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-12-2009 02:13 PM
MBox Monitor levels and white noise on playback Zaxxon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 11-03-2004 10:41 AM
MBox Monitor levels and white noise on playback Zaxxon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-01-2004 01:35 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com