Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > AAX Plug-ins

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-23-2018, 11:37 AM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 189
Default Waves The Abbey Road Chambers AAX

Waves The Abbey Road Chambers AAX, very excited to try this plugin today, it sounds amazing.

Problem is it just hogs one core in my 12 core machine, spiking the main usage making it pretty much unusable at 96k

love to hear how other people get on, I didn't expect this from Waves, you kind of see it from some smaller developers.

And it's depressing as I have 2 HDX cards, and no DSP version.
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
  #2  
Old 07-23-2018, 05:27 PM
DetroitT's Avatar
DetroitT DetroitT is online now
Member
 
Join Date: Dec 2000
Location: Detroit, Mi, USA
Posts: 2,127
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

4 Waves Plates/chambers on Aux tracks, HDX 1.


Pro Tools System Usage results on a similar system.
ARC Plates:x4
43 % @ 44.1Khz
61% @ 96Khz

ARC Chambers:x4
74 % @ 44.1Khz
76% @ 96Khz
__________________
(Help us Help You)<<<click here

Testing:All APFS 90% 10% Audio on HFS+(Testing 1.5 yr in)
Pro Tools U-2019.10 macOS 10.14.6 APFS
Second boot-macOS 10.13.6 (Avid HDX-1 Omni)

(MP 5,1 / 64-Gb)
(Sapphire RX-580 MacVCEdition, 3-Displays)
MOTU FW-CoreAudio (for poly recording)
(SSL-HUI-MIDI over IP)
----
music-design-creation
Post Music-Sound mixing, Production-Enhancements.

Audio Tuning and System Services
----

Last edited by DetroitT; 07-24-2018 at 12:20 PM. Reason: updated 7.24.18
Reply With Quote
  #3  
Old 07-23-2018, 08:02 PM
simon.a.billington simon.a.billington is offline
Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: Australia
Posts: 756
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Holy s&*t, that's insane!!. A matching bookend for my Plates reverb!!

I'm willing to be this uses the same engine as the Plates reverb, which I'm also willing to bet uses the engines in H-Reverb and the EMI-TG strip... meaning they will be resource heavy, but the benefits could be well worth it.

For a moment, I thought it was a reverb emulation of the actual studio space, but I don't think AR would let anyone emulate those!!
Reply With Quote
  #4  
Old 07-23-2018, 08:13 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,300
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Instant buy for me. Unique textures and huge versatility. The filters, delay and boost EQ are very useful additions and the launching price is highly appreciated.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #5  
Old 07-24-2018, 04:37 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,658
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Would I be correct in assuming this uses the new WavesHell which isn't supported in Yosemite?
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #6  
Old 07-24-2018, 05:29 AM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 189
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Quote:
Originally Posted by DetroitT View Post
4 Waves Plates on Aux tracks, HDX 1.
I'll be back with the other chambers....
Whats you video card?

Pro Tools System Usage results on a similar system.
43 % @ 44.1Khz
61% @ 96Khz
I have a Nvidia Quadro 4000, the CPU management is just not right, it makes me think AAX is not a top priority.

Thinking to use a second computer to run this plugin under Logic, and just use I/O to access.

Amazing plugin! at a great opening price.
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
  #7  
Old 07-25-2018, 04:28 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,544
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

$23 @ Audiodeluxe? Why not.

The race to the bottom continues!
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-25-2018, 05:33 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Soprano State (NJ)
Posts: 16,658
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
Would I be correct in assuming this uses the new WavesHell which isn't supported in Yosemite?
I know it's bad form to reply to one's own post but it's true - one needs El Crapitan or higher to install this. For those of us on Yosemite or lower because of whatever PT version we're using are out of luck on this gem
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #9  
Old 07-26-2018, 10:47 AM
leftalive leftalive is online now
Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Nashville, TN
Posts: 483
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Code JULY25 for 25% off at Waves, through Sunday, I believe.

I think I'm going to pick this one up.
__________________
PC workstation:
Windows 10 Pro
i7 6900K
MSI GTX 1080ti Armor
32GB Corsair Vengeance DDR4 3200mhz RAM
Samsung 850 Pro 256GB SSD (system drive)
Samsung 850 Pro 1TB SSD (sample drive)
MyDigitalSSD BPX 480GB M.2 (work drive)
2 HGST Ultrastar 4TB drives (backup)
LG 34" Ultra-Widescreen monitor
Pro Tools 12.4
A loaf of bread
A stick of butter
A lot of rye whiskey
Reply With Quote
  #10  
Old 07-29-2018, 11:45 AM
toolz toolz is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: uk
Posts: 189
Default Re: Waves The Abbey Road Chambers AAX

Quote:
Originally Posted by musicman691 View Post
I know it's bad form to reply to one's own post but it's true - one needs El Crapitan or higher to install this. For those of us on Yosemite or lower because of whatever PT version we're using are out of luck on this gem
It installed fine on Yosemite, but I chose to not update any of my other Waves plugs.. it runs quite badly at 96k, but pushing the buffer to the largest, its ok to audition and commit.

Certainly my new favourite reverb, and worth every cent.
__________________
[B][SIZE="1"]System:
PT 12.8.1 HD-Native PCIe, 48 I/O 16x16, 2012 Mac Pro 12 core 3.46Ghz 64gig RAM, UAD Quad FW, Apple 30” Cinema
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Abbey Road reverb mikeyman Tips & Tricks 5 03-29-2018 03:17 AM
Abbey Road Reel ADT crandallwarren Buy & Sell 0 06-19-2017 08:25 PM
WTB: Abbey Road Rs-124 Plugin ronzie Buy & Sell 2 12-14-2014 09:18 AM
Abbey Road Plugins guatamas AAX Plug-ins 2 04-11-2013 07:59 AM
OT: Abbey Road related RadioMoo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 03-07-2005 09:11 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:46 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com