Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-08-2006, 08:59 AM
Arks Arks is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default Mbox2 - frequent sound cut outs occurring

Hi,

Just wondering if anyone else is experiencing this -

Everything will be going fine in either PT or Logic, and then suddenly my mbox2 will stop outputting any sound whatsoever. The problem doesn't seem to have any pattern to it as far as what causes it, and no error message is displayed when it occurs. Upon restarting the problem is rectified. I'm getting really tired of constantly having to quit and restart every 20 minutes though, so I was wondering if there's any way I can fix this. Any suggestions are appreciated!

Cheers!

My setup:

-Mbox2
-PT LE 7.0
-Logic express
-ibook g4 1.33gig processor
-1.25gig RAM
(I record to a Seagate 160gig external drive if that makes any difference).
Reply With Quote
  #2  
Old 03-10-2006, 03:48 AM
takeaway takeaway is offline
Member
 
Join Date: Sep 2004
Location: Madrid (Spain)
Posts: 7
Default Re: Mbox2 - frequent sound cut outs occurring

Hi Arks!
Exactly the same problem here since I went to MBox2 from MBox original, not only in Logic but in GarageBand 2 too. It never happened to me in PT. There's is no pattern or error message, but I don't need to restart the computer: I just restart the application. Also got some little clicks on iTunes when going from one track to another. May be a core audio problem?

Power Mac G4 1.25Ghz
2 Gb RAM
MBox 2
GB2
PTLE 7.0 cs5
Reply With Quote
  #3  
Old 03-10-2006, 10:06 AM
Arks Arks is offline
Member
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 17
Default Re: Mbox2 - frequent sound cut outs occurring

What's up Takeaway!

Thanks for the reply.

I haven't had to restart my computer, just the app. Guess it wasn't that clear what I meant now that I read it back. It's still a big disruption to my workflow at any rate, even though I guess in the scheme of things it's not such a big deal.

It's happening to me about once every hour or so in both PT and Logic.

Anyone have any ideas what's causing this or how to solve it?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
High-Pitched whine from MBox2 1/4" outs mikeb_inLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 16 11-02-2016 09:24 PM
Connecting digital outs from an instrument into mbox2 Mr.R23 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 11-04-2009 08:55 AM
Mbox2 Balanced monitor outs - Disparity in Digidesign info? T-Diddy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-12-2009 11:13 PM
Noise from Mbox2 1/4" outs mikeb_inLA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 12-22-2007 12:02 AM
Static sound after stoping playback/Frequent crash briancometa Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-17-2005 08:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:57 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com