Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Additional Resources


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Eleven Rack

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 06-14-2018, 10:29 AM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 11,799
Default Re: Guitar sounds not translating

reamping with S/PDIF In into the Eleven Rack from an external interface with Logic Pro is not hard, I do it. If you get stuck shout out... and the problem is almost always forgetting to set the rig input correctly or not having clocking set up correctly.


Sent from my iPad using Tapatalk
Reply With Quote
  #12  
Old 06-25-2018, 01:11 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,038
Default Re: Guitar sounds not translating

I was doing some A/B testing between the recorded track from my Eleven Rack using SPDIF and the sound of the guitar when I am just monitoring .... the only difference is the "Attack" ... the signal recorded lacks this Sharpness I get to hear when I am monitoring versus hearing the recorded track ! Any opinion ?
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.3
Pro Tools 2018.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840
Reply With Quote
  #13  
Old 06-26-2018, 10:48 AM
YYR123's Avatar
YYR123 YYR123 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Austin TX
Posts: 13,345
Default Re: Guitar sounds not translating

Quote:
Originally Posted by DJ Bechara View Post
I was doing some A/B testing between the recorded track from my Eleven Rack using SPDIF and the sound of the guitar when I am just monitoring .... the only difference is the "Attack" ... the signal recorded lacks this Sharpness I get to hear when I am monitoring versus hearing the recorded track ! Any opinion ?
Not personally, but you could always reset the unit (back it up first).
__________________
Daniel
HDX - PT12.5.1 - HD I/O 16x8x8
Win10-Pro (v1709)- 6 Core i7-6850k - ASUS X99 Deluxe ii
D-Command Main Unit - 'Ole Blue


http://www.sknoteaudio.com/ plugins rock and are affordable.
Reply With Quote
  #14  
Old 06-26-2018, 11:31 PM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,038
Default Re: Guitar sounds not translating

How Can we reset the unit ? I don't mind the custom presets and settings I made
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.3
Pro Tools 2018.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840
Reply With Quote
  #15  
Old 06-26-2018, 11:52 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,425
Default Re: Guitar sounds not translating

https://www.sweetwater.com/sweetcare...tory-defaults/
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #16  
Old 06-27-2018, 02:32 AM
Becharax's Avatar
Becharax Becharax is offline
Member
 
Join Date: Apr 2008
Location: Lebanon
Posts: 2,038
Default Re: Guitar sounds not translating

Thank you Stig !
__________________
System Details:
iMac Pro 2017 8 Core Intel Xeon 3.2 Ghz
macOS 10.13.3
Pro Tools 2018.4

Apogee Thunderbridge/Apogee Symphony I/O 2x6
Eleven Rack SPDIF/Focusrite ISA Two/Onyx 1640i
UAD Satellite Quad Thunderbolt
MOOG Mother 32
Nektar Panorama P1
Axiom AIR 49/Axiom 49/Yamaha P35
Fender Mustang/Ibanez Pedals/Fender Strat
Genelec 8040b/Yamaha HS80s/M-Audio BX5a
Beats Solo/Shure SRH1840
Reply With Quote
  #17  
Old 06-28-2018, 06:14 AM
elevenuser elevenuser is offline
Member
 
Join Date: Jun 2018
Location: usa
Posts: 3
Default Re: Guitar sounds not translating

Apparently some USB cables coming with the 11R are broken and cause noise, so change that if you're having problems there.

https://www.sweetwater.com/sweetcare...-is-distorted/
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Best way to get guitar sounds? Robbie Hollywood 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 09-21-2007 11:02 AM
how to have these fat guitar sounds ak47 Tips & Tricks 17 07-27-2004 10:31 PM
Guitar Sounds copper Tips & Tricks 2 07-05-2003 11:26 AM
Guitar sounds copper ICON & C|24 1 07-04-2003 10:15 AM
guitar sounds...... jimmyzee General Discussion 52 10-30-2002 10:32 PM


All times are GMT -7. The time now is 04:06 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com