Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2013, 08:05 PM
Farmer Dave Farmer Dave is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Marin County, CA USA
Posts: 977
Default Video Engine Error (and log?)

10.8.4
11.0.3.14
2.66 Ghz Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM - 1066 MHz DDR3

ATI Radeon HD 4870:
NVIDIA GeForce GT 120:


I'm getting a very frustrating error, that is repeatable if I have a selection - see linked screen capture. If I have a clip selected (or any selection even if it doesn't contain a clip) I get this error. But you'll see that if I remove the selection I no longer get the error. This is horribly frustrating as having selections is critical when editing.

I've tried turning on & off GPU, tearing, and setting the video start delay to every setting, as well as toggling the video hardware on & off.

I just have the graphics cards listed above and am using 3 monitors.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ngineError.m4v

This is the error dialog, and I can't find any "Video Engine Log File:

Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2013, 09:07 PM
KMcK KMcK is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Los Angeles
Posts: 707
Default Re: Video Engine Error (and log?)

The PT11 Video Engine is borked. If you need to work with video (or OMFs), you'll be better off sticking with PT10 as there are significant bugs with both in PT11. Hopefully they'll get it ironed out in an update soon.
__________________
-----
http://www.imdb.com/name/nm2384808/
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2013, 09:15 PM
Farmer Dave Farmer Dave is offline
Member
 
Join Date: Jan 1999
Location: Marin County, CA USA
Posts: 977
Default Re: Video Engine Error (and log?)

Quote:
Originally Posted by Farmer Dave View Post
10.8.4
11.0.3.14
2.66 Ghz Quad-Core Intel Xeon
16GB RAM - 1066 MHz DDR3

ATI Radeon HD 4870:
NVIDIA GeForce GT 120:


I'm getting a very frustrating error, that is repeatable if I have a selection - see linked screen capture. If I have a clip selected (or any selection even if it doesn't contain a clip) I get this error. But you'll see that if I remove the selection I no longer get the error. This is horribly frustrating as having selections is critical when editing.

I've tried turning on & off GPU, tearing, and setting the video start delay to every setting, as well as toggling the video hardware on & off.

I just have the graphics cards listed above and am using 3 monitors.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/...ngineError.m4v

This is the error dialog, and I can't find any "Video Engine Log File:

OK found the log file, for anyone looking it's here:

>>> <user>
>>>> Library
>>>>> Logs
>>>>>> Avid
>>>>>>> VideoEngineLog.txt

And the error it reports is:

"Dec 7, 2013 9:06:07 PM Message: Loop pre-roll, in point, and out point provided by Pro Tools must all reside within the sequence."

Pre roll and post roll were both 1 second, and loop playback was on. If I turn off Loop playback it works even with a selection. Turning Loop BACK on and the error comes back.

Also, I can have Loop ON, IF I turn off Pre/Post roll.

So the deadly combo here is to have Pre/Post roll on AND also Loop playback, at least here, in this situation.

Rebooting the Mac - same result.

BTW - video codec - Motion JPEG A
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Video Engine Error aptmusic9 Pro Tools 11 7 03-10-2017 01:55 PM
"Waiting for the Video Engine to launch" error mrhood Post - Surround - Video 0 07-25-2013 01:28 AM
Boot Screen "Not Recognized Video Hardware Connected", "video engine failed to init bcrichguitar macOS 3 04-01-2012 09:10 AM
Video engine Bender 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 09-22-2010 06:30 PM
Where's the Video Engine? admix Post - Surround - Video 4 05-02-2008 04:51 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com