Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 01-26-2015, 08:24 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is offline
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 13,103
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by heraldo_jones View Post
The main reason is, as you already know, that PT11 has some problems due to graphics and it has slowed down a lot, so I don want to hose my current decent working PT11 with a more buggy and sluggish PT12.
Again nobody knows if you are asking about co-install or just the ability to run with licenses on a dongle (which you will get but which may require separate installs on different computers, or on different boot partitions).
Reply With Quote
  #12  
Old 01-26-2015, 08:28 PM
Sugarnutz Sugarnutz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Great State of Mississippi
Posts: 731
Default Re: PT 11/12 coexist?

Sumpthin' scares me on these license surrenders in that I fear that at some point when you surrender a license, the new one might be a lease/rental type license limited to participation in the support plan instead of the perpetual license like we have now (and after you get drawn in the support plan goes up from $199/yr to say $299/yr, then $399). Read those EULAs folks! Since these upgrades are free under the support plan as we go along some us might just dive into the deep end without looking first. YMMV!
__________________
HD Native Thunderbolt
HD6 Accel in Magma PE6R4 Expansion Chassis
PT HD 10, 11, 12, Ultimate 2018, 2019
Cubase 9.5 Pro
Vienna Ensemble Pro 7
Icon D-Command

HD Omni
192 Analog I/O 8 in/8 out/Digtal I/O
192 Analog I/O 8 in/Digital I/O
Two 192 Digital I/O
Apogee Rosetta 800, AD16X & DA16X (All wth X-HD cards)
Antelope Zen Studio+ Thunderbolt

15" Mid-2015 MBP 2.2 GHz i7 16 Gb RAM
512 Gb Flash Drive - OS X 10.14.3

Gigabyte z390 Designare
I9 990K 4.7 GHz
64 Gb of DDR4 3200
Gigabyte RX580 8 Gb
MacOS 10.14.5 Mojave

GIGABYTE GA-Z97X-UD7 TH
Intel Core i7-4790K 4.4 GHz
32 GB of DDR3 1600
EVGA GTX 760 Video Card
OS X 10.13.6 High Sierra & Win 7 Pro 64 bit

Dynaudio BM5 Mk III
B&W 604 s2
800W 15" Ported Subs
McIntosh MC-7106 Bridged ~ B&W
Hafler P7000 "Diablo" ~ Subs
Reply With Quote
  #13  
Old 01-26-2015, 10:07 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,332
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by Oblivion777 View Post
I'd presume that 10 can coexist with 12, but not 11 with 12. Reason: different install paths/directories (10 and 11/12). My assumption only.
We don't know yet. It might very well be that 11/12 can co-exist, because most of the stuff is in the .app itself. Only preferences and plugins and settings (?) are stored in the Library and I cannot think of a reason why 11/12 couldn't share them.

We shall see soon enough.

More interesting point would be whether we get 10/11/12 license bundle after the upgrade or is it 11/12 bundle or simply just 12 license and nothing more. That too we do not know yet.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-26-2015, 10:52 PM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,332
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by JFreak View Post
More interesting point would be whether we get 10/11/12 license bundle after the upgrade or is it 11/12 bundle or simply just 12 license and nothing more. That too we do not know yet.
Always nice to quote oneself, but hey... :)

Bruce said it here that:

Quote:
Originally Posted by Bruce Paine View Post
If you purchased (between October 10, 2014 and December 31st) the CPTK to PTHD upgrade with support plan through March 2016, you will get the Pro Tools HD 12 Bundle license which includes Pro Tools HD 12, HD 11, and HD 10 licenses.
I guess upgrades from HD to HD will be just like that.

EDIT:
Not guessing any more. There is actually an official answer in a FAQ which I failed to find at first.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-27-2015, 04:09 AM
heraldo_jones heraldo_jones is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: La Unión
Posts: 29
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by Darryl Ramm View Post
Again nobody knows if you are asking about co-install or just the ability to run with licenses on a dongle (which you will get but which may require separate installs on different computers, or on different boot partitions).
Yes I mean co-install. About the licenses, I bought PT10 Student in 2013 and when PT11 was available, Avid updated my license to PT10/11 (due to the 4 years of free updates), so I guess it should be updated to PT10/11/12.
__________________
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mac Pro 4.1 flashed to 5.1 - 16gb DDR3 - 1 x 250gb ssd , 3 x 3tb HDD - Nvidia GT120 512mb
Reply With Quote
  #16  
Old 01-27-2015, 04:11 AM
heraldo_jones heraldo_jones is offline
Member
 
Join Date: Jan 2012
Location: La Unión
Posts: 29
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by gonsdeejay View Post
512 MB is to small video card since 3 years ago, and pro tools 11/12 can't co-exist in the same system because is almost the same. pro tools 10/12 can co-exist, only for difference between RTAS/AAX plugins
That does not make sense in pro audio world. As other mate from the forum said, with that graphic card I can play PS3 like video games so it's difficult to understand that it can't run PT11 smoother (while PT10 runs perfect)
ps: Other people with better graphic cards (4870, 5770, 5870) also have the same problem. BTW I was thinking on buying a Nvidia GT 640 4gb ddr3 to try to resolve the problem ( http://www.macvidcards.com/store/p36..._640_2_GB.html ) , but I don't think I shouldn't have the need to spend money to get PT11 running smoother.
__________________
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mac Pro 4.1 flashed to 5.1 - 16gb DDR3 - 1 x 250gb ssd , 3 x 3tb HDD - Nvidia GT120 512mb
Reply With Quote
  #17  
Old 01-27-2015, 11:03 AM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,312
Default Re: PT 11/12 coexist?

I've found it to run pretty smooth with almost nothing but Avid plug-ins installed.

I think plug-in developers just need some more time to get AAX up to speed. Pro Tools is a lot like an operating system for plug-ins.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #18  
Old 01-27-2015, 11:28 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,332
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
I think plug-in developers just need some more time to get AAX up to speed.
You are 100% correct. There were posts by Avid personnel that stated it is possible to take shortcuts to make the plug released as AAX (and that it would not be the proper way to make the release).
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
  #19  
Old 01-27-2015, 11:33 AM
Bob Olhsson's Avatar
Bob Olhsson Bob Olhsson is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Songwriter Gulch, Nashville, TN
Posts: 3,312
Default Re: PT 11/12 coexist?

I've never had any problems with Plug-Ins that are Pro Tools only.
__________________
Bob's room 615 562-4346
Georgetown Masters 615 254-3233
Interview
Artists are the gatekeepers of truth! - Paul Robeson
Reply With Quote
  #20  
Old 01-27-2015, 11:37 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 16,332
Default Re: PT 11/12 coexist?

Quote:
Originally Posted by Bob Olhsson View Post
I've never had any problems with Plug-Ins that are Pro Tools only.
That is true. But there are companies that are not Pro Tools only and I haven't had a single issue; such as:

- Sonnox
- Eventide
- Massey
- Lexicon
- Synthogy

There may be others, but just to name a few.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can't m-powered and HD coexist? DUCHUNTER Pro Tools TDM Systems (Win) 9 01-12-2011 01:51 PM
M-Powered and M-Box Coexist gjohung Pro Tools M-Powered (Mac) 4 10-16-2006 06:05 AM
Can PT 6.9 and PT 7.0 coexist on the same system? PTFan 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 11-16-2005 12:10 PM
Can PT 6 TDM and LE coexist on same computer? Captain Crunch Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 02-17-2003 02:46 AM
Could an HD and an 001 system coexist on the same G4? Basil's Wrathbone Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 02-14-2002 11:43 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:30 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com