Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 09-07-2015, 04:28 PM
qtzmusic qtzmusic is offline
Member
 
Join Date: Sep 2015
Location: Moscow
Posts: 2
Default Re: Could not create a new document because Permission denied (13) while creating

Check FAQ:

http://avid.force.com/pkb/articles/e...issionDenied13
Reply With Quote
  #22  
Old 12-16-2015, 07:51 PM
Brettster Brettster is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Los Angeles
Posts: 18
Default Re: Could not create a new document because Permission denied (13) while creating

All it takes is going to Documents and doing "Get Info" on the PT folder and setting permissions to Read & Write for yourself. I can't believe how much drastic bad advice people give that's nowhere near the problem.
Reply With Quote
  #23  
Old 05-27-2017, 04:44 AM
Marsdy Marsdy is offline
Member
 
Join Date: Oct 2009
Location: England
Posts: 1,701
Default Re: Could not create a new document because Permission denied (13) while creating

Apologies if this has already been suggested but have you tried creating and logging in with a new OSX user account?
__________________
Dave Marsden
UK
Avid HDX1, PT12 HD, HD I/O 16x16, Avid S6 M10 24-5, 2013 12 Core Mac Pro. Robby The Robot meter bridge ornament.
Reply With Quote
  #24  
Old 05-27-2017, 05:10 AM
notable's Avatar
notable notable is offline
Member
 
Join Date: Nov 1999
Location: Watertown, MA, USA
Posts: 139
Default Re: Could not create a new document because Permission denied (13) while creating

Have you had any luck? I think you a skirted 2 issues. 1. The compatibility w the early build of your PT version. The later versions of each numbered progression have bug fixes. 11.02 should be replaced by a later more stable version of 11. I think I had a long stable run with 11.3.1.
Secondly.... your audio drives must be formatted for the OS and their status for use to the OS must be write and read and the application must be for record and play back. Assertion errors usually point to a wrong setting in one of these items or a system or app that has lost its write read relationship with the drive. Also the ugliest tenacious problems that I have fixed with Pro Tools always are caused by two culprits. That makes the fix very elusive. 1. I would update to a more stable version by overwriting the PT version. 2. Then use the french pro tools preference tool http://duc.avid.com/showthread.php?t=190122
3. Then try a new drive to test if a new session will work. If it does... import your whole session to the new blank session using import session data and make sure you import audio and playlists and everything. That should work. Get some work done. 4. After using that for your work day.... then address whats on your unhappy drive by moving all of its content to a temp. Drive then reformat (using disk utility) the sad drive and move one session( the whole folder ) back and test it. If it works move the rest. If all that doesn't work pm me. I do PT repairs and updates for studios. They are tricky and require focus. If you aren't paying attention to Your compatibility of OS, PT version and Plugin Version plus running the optimizations that Avid kindly offers us on the troubleshooting pages on the duc then expect flakey software. I appreciate that Avid provides us with the recommended settings and optimizations. If they fixed delay comp I would by their stock. Good luck.



Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
__________________
Notable.com
AfricanUnderground.com
DemocracyinDakar.com
NomadicWax.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT 11.1.2 and 10.3.8 can't create new document bdeivert Pro Tools 11 14 06-24-2014 06:53 PM
Could not create a new document because... ginthepartisan Pro Tools 10 7 08-27-2013 07:28 AM
Create Catalog From Selection Access Denied? jgbsound Windows 1 02-24-2013 03:01 PM
''Could not create a new document because...'' lanstrad macOS 0 05-05-2012 10:34 PM
"Could not create new document because: (-51) HELP bluesigns 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-05-2004 06:26 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com