Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 12-30-2019, 08:32 AM
EGS's Avatar
EGS EGS is offline
Member
 
Join Date: Nov 2004
Location: Chicago
Posts: 2,755
Default Re: Why doesn't the session always back up at the specified intervals?

My workflow:
1. auto-save every 3 mins (seems to be working fine)
2. manual saves
3. Save-as with a new session name every once-in-a-while, i.e. MySession01 MySession02 etc
4. backup backup backup
__________________
Desktop: PT 2020.5 / Win 10 / GIGABYTE GA-X58A-UD3R / i7 hex 3.9GHz / 32GB / Focusrite LS56
Laptop: PT 2020.3 / Win 10 / HP ProBook / i7 quad / U-PHORIA UMC1820
Legacy: PT 5 & 6 / OS9 & OSX / Mac G4 / DIGI001
Click for demo
Reply With Quote
  #12  
Old 12-30-2019, 09:57 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,556
Default Re: Why doesn't the session always back up at the specified intervals?

Hi,


Auto save set to every minute and never had a crash due to auto save.


As mentioned it doesn't save when the transport is running, or audiosuite is processing etc.


Only issues ive seen over the years are with certain plugins, mostly VI's that also have to save their settings, so a large sampler plugin could have to save a lot of info or could be the cause of problems, especially if the samples are stored on an external drive.




Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club Joy Of The Return #9 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 D Command 32 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-31-2019, 06:01 AM
DJ Hellfire DJ Hellfire is offline
Member
 
Join Date: Jul 2008
Location: New Jersey
Posts: 2,035
Default Re: Why doesn't the session always back up at the specified intervals?

Quote:
Originally Posted by midnightrambler View Post
I don’t think a backup is made any time the transport is in playback.
This seems to be the case. I monitored my backup folder and it would not create a save file until I stopped the transport after making a change. So stupid though considering you can CMD+S during playback. I don't see what the difference is.

Obviously in a perfect world we would all actually remember to CMD+S every 5 seconds, but as you all know, when you're in the flow of a mix, it just doesn't happen that way every time.
__________________
www.HellfireBeats.com

Akai MPC 2000XL, Akai MPC X, Mackie 1202VLZ Pro, Akai Advance 61, Focal Alpha 80, UAD 2 Apollo Quad, UAD 2 Satellite Quad, UAD 2 Octo PCIe, Neve R6 "Lunch Box", Neve Portico 511, Neve Portico 551, Neumann TLM49

Pro Tools 2018.10

Mac Pro 4,1 (5,1 upgrade), Early-2009, 3.46GHz Nehalem 12-Core, 32GB RAM - OS 10.12.6

13" MacBook Pro, Late-2011, 2.4GHz Dual Core i5, 16GB RAM - OS 10.12.6

27" iMac, Late-2012, 3.4GHz i7, 24GB RAM - OS 10.12.6
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi level drops out at intervals? GOOOTOOO Pro Tools 2018 2 04-29-2019 11:29 AM
White noise burst at constant intervals PunkSkunk Windows 2 12-07-2017 12:44 AM
Distribute clips on the timeline at regular intervals? iain_m Pro Tools 10 8 09-22-2013 07:27 PM
Imported session data doesn't match renumbered session bashville Post - Surround - Video 1 03-29-2011 07:24 PM
How to paste something at intervals? DrChumley Pro Tools M-Powered (Win) 4 12-18-2006 07:27 PM


All times are GMT -7. The time now is 12:54 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com