Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-19-2010, 08:20 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

I posted another scenario before, but it was incorrect... i just upgraded from Pro Tools 8.0.3 to 8.0.4. I am using a Digi 002 with a Presonus Digimax going into it thru ADAT. I found out that I can plug a mic directly into my Digi 002 and everything works fine, but if i go thru the Presonus Digimax, I can see the signal on that particular track, but cant hear anything thru the same exact Main Outputs(Analog 1 and 2). However, i did change the output to a Bus(Bus 1 and 2), and made a bus track(Bus Input 1 and 2) and the Outputs of the Bus are the Mains(Analog 1 and 2), then i can hear the signal thats being sent. Weird huh...
I have changed the clock to ADAT in the session as well. Is there a new setting now that PT has added, in order for me to hear the inputs from the ADAT?
Basically, its like my ADAT inputs cant be monitored directly from the Mains, where as, i must Bus them thru another track to hear them thru the mains. Also, i did check the I/O's and made sure that everything is still on default
Reply With Quote
  #2  
Old 07-19-2010, 08:56 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,374
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

Can you post a screen shot of your I/O and Mix Windows?
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.5
Reply With Quote
  #3  
Old 07-19-2010, 08:57 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

sure... i wish i would have saw this before i left the studio, but i will do it tomorrow when i get there
Reply With Quote
  #4  
Old 07-20-2010, 08:13 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

I have a similar problem with 8.04 LE and Digi 003 console.
When I create a new audio track or a bus and record or assign audio to it, I can see that audio is there in the track's meter, but nothing gets through to the assigned output (standard: Analog 1-2).

I have to re-assign the output (by choosing another output and changing back to the original output pair, or by simply re-choosing the original output pair), only then can the audio be heard.

Sounds strange?
Reply With Quote
  #5  
Old 07-20-2010, 10:08 AM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

yea, it does sound very similar to my issue... only mine is just happening with my ADAT inputs
Reply With Quote
  #6  
Old 07-21-2010, 06:36 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

Does re-assigning the output (instead of routing it to another bus like you described) also help on your end?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-21-2010, 06:51 AM
binty binty is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: Idiot Nation on Flouride
Posts: 121
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

Did you press the record button on the audio track.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-21-2010, 08:01 AM
otobot otobot is offline
Member
 
Join Date: May 2009
Location: here
Posts: 681
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

Next you'll ask if Pro Tools is started, right?
Reply With Quote
  #9  
Old 07-21-2010, 03:56 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

Ok, im uploading the Screenshots now... also, i tried to reinstall a couple of times, and when i restart, i get a Blue Screen... dont know what thats all about... like someone else said, i think the old drivers are hidden on there somewhere
Reply With Quote
  #10  
Old 07-21-2010, 05:00 PM
DarylBham DarylBham is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Alabama/Georgia USA
Posts: 147
Default Re: CORRECTION: Adat Device doesnt playback audio during Recording or Playback

here are the links to the screenshots:

http://i163.photobucket.com/albums/t...%20DUC/Bus.jpg

http://i163.photobucket.com/albums/t...0DUC/Input.jpg

http://i163.photobucket.com/albums/t...DUC/Insert.jpg

http://i163.photobucket.com/albums/t.../MixScreen.jpg

http://i163.photobucket.com/albums/t...DUC/Output.jpg
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi M-Audio device only audible during record or playback davem1 Pro Tools 9 5 02-09-2012 06:30 PM
audio device underflow(-6085) during Playback M577 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 12-01-2008 07:16 AM
audio device underflow(-6085) during Playback M577 Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 05-26-2008 04:38 AM
Audio Import....unable to aacquire playback device hws 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 34 03-22-2007 05:58 PM
audio playback device: major issue coolhunter 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 07-23-2004 02:24 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:03 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com