Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2019

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-26-2019, 06:57 AM
bumble_bean bumble_bean is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: North Carolina
Posts: 2
Default Installation does nothing

Hello!

I recently purchased ProTools and have been having trouble installing it. I run the avid launcher as admin. Whenever I install the program, it will go through the whole process and then nothing will happen. Here is a video of me trying to install Pro Tools|First. But, the same thing happens when I try to install the full version.
https://imgur.com/a/5WGPmXf

I have a Dell Inspirion E7270

HDD/SSD 256GB SSD
M.2 Slot1x 2280 SATA III (M key)
Processor Intel Core i7 7700HQ
Base Clock Speed 2.8 GHz
RAM 8GB
Graphics Processor NVIDIA Geforce GTX 1060
Dedicated Graphic Memory Type GDDR5

I searched forums but havent found anything. Thank You!
Reply With Quote
  #2  
Old 11-26-2019, 10:15 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,842
Default Re: Installation does nothing

What interface are you using for this?

If you dont have one get one and in the meantime download asio4all which is free and simulates a audio interface. PT needs an interface or asio driver like what I mentioned.

www.asio4all.com

No funny business, many uses this unfortunately but hopefully get a real interface faster than they can say Holy Sh&t
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #3  
Old 11-26-2019, 10:32 PM
bumble_bean bumble_bean is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: North Carolina
Posts: 2
Default Re: Installation does nothing

Thanks! I downloaded asio and installed it. I tried installing protools again to no avail.
Reply With Quote
  #4  
Old 11-27-2019, 02:35 AM
Southsidemusic's Avatar
Southsidemusic Southsidemusic is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2011
Location: Stockholm - Sweden
Posts: 12,842
Default Re: Installation does nothing

Why are you trying to install PT First free version if you purchased PT Full version?

Just install the full version and it looks like thats already installed PT 2019.10 according to your video. So which is it?

Also for any of the PT versions you need to download Ilok license manager from www.ilok.com which it says right there on the list on your very short video clip. Have you done that and opened a free ilok account and installed the ilok license manager as thats where the copy protection will be. The license is going to be in your ilok account ane thats where you choose to use an ilok key or cloud and if you wanna use the cloue you need to stay connected to internet the whole time PT is in use which is a pain. You say you bought PT, what version of PT did you buy and from where?
__________________
Best Regards
Christopher

—————————————
South Side Music Group
WEBHOME
—————————————
Reply With Quote
  #5  
Old 11-28-2019, 10:37 AM
Molkis's Avatar
Molkis Molkis is offline
Member
 
Join Date: Nov 2019
Location: Latvia
Posts: 4
Default Re: Installation does nothing

Hi! I installed asio driver, thank you
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Application Manager "installation failed because another installation is in progress" bradliff macOS 0 07-02-2015 12:53 PM
Installation Problem - "A Pro tools installation has been detected on you computer" Nikkimac7049 Pro Tools M-Powered (Win) 2 02-10-2012 07:02 PM
PT 10 HD Installation / Lion Installation JSR macOS 1 11-09-2011 07:11 PM
Update only works on Installation...cannot perform installation on Win7 xRollinx Pro Tools M-Powered (Win) 5 02-12-2010 07:35 PM
MBox 1 Installation Corrupts MBox 2 Installation. Any Ideas Short Of Reinstalling OS? epu 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 10-01-2009 07:03 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:51 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com