Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2013, 01:35 PM
stevesound stevesound is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wicklow, Ireland
Posts: 236
Default couple of quick questions!

Hi,

I've a couple of things bugging me in Pro Tools 11.0.3 on mac.

1. Occasionally, when I add a plugin, all audio gets a horrible digital crushed sound to it. When I change the bugger size (up or down, doesn't matter), the sound goes away. It doesn't seem to be an overload issue, just an odd bug.

2. I'm using a wireless keyboard and a magic trackpad, since I installed them I can't seem to use the "change grid amount" shortcut (cmd alt & - or +). this is something I use constantly so it's really annoying me. the manual says that the shortcut is only possible with wired keyboards but does anyone have a workaround?

thanks
Steve
__________________
Prism Orpheus, PT 11, Mac 2x2.26GHz QuadCore Intel Xeon, 16g ram
Outboard - ADesign, Chandler, RetroDesign, Roland.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2013, 02:18 PM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: couple of quick questions!

1. Do you have Ignore errors during playback/record checked in the Playback engine? I had to uncheck it for that issue to disappear.

2. Works fine here, but I use a wired keyboard. The shortcut for the grid value is Ctrl+Alt+plus/minus. Cmd+Alt+plus/minus changes the nudge value.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 12-04-2013, 03:27 PM
stevesound stevesound is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wicklow, Ireland
Posts: 236
Default Re: couple of quick questions!

Quote:
Originally Posted by PT Lover View Post
1. Do you have Ignore errors during playback/record checked in the Playback engine? I had to uncheck it for that issue to disappear.

2. Works fine here, but I use a wired keyboard. The shortcut for the grid value is Ctrl+Alt+plus/minus. Cmd+Alt+plus/minus changes the nudge value.
thanks a million! That seemed to work for the first problem.

Much appreciated. Now if I could figure out the lack of a shortcut thing I'll be pleased :)
__________________
Prism Orpheus, PT 11, Mac 2x2.26GHz QuadCore Intel Xeon, 16g ram
Outboard - ADesign, Chandler, RetroDesign, Roland.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-04-2013, 03:40 PM
jasonthurley's Avatar
jasonthurley jasonthurley is offline
Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: New York NY
Posts: 1,451
Default Re: couple of quick questions!

Since you are on a MAC have you tried adding that keyboard shortcut in your keyboard manager (system preferences>keyboard)... add that shortcut for Pro Tools and see if it works, if not make your own and tell it to control the "Change Grid Amount"

http://lifehacker.com/5720087/how-to...ut-in-mac-os-x
__________________
-Systems Engineer, Systems and Sound Designer, Recording and Mixing Engineer
Reply With Quote
  #5  
Old 12-04-2013, 04:00 PM
stevesound stevesound is offline
Member
 
Join Date: Jan 2004
Location: Wicklow, Ireland
Posts: 236
Default Re: couple of quick questions!

Quote:
Originally Posted by jasonthurley View Post
Since you are on a MAC have you tried adding that keyboard shortcut in your keyboard manager (system preferences>keyboard)... add that shortcut for Pro Tools and see if it works, if not make your own and tell it to control the "Change Grid Amount"

http://lifehacker.com/5720087/how-to...ut-in-mac-os-x
hey, thanks a million for that, I'll give it a go, cheers!
__________________
Prism Orpheus, PT 11, Mac 2x2.26GHz QuadCore Intel Xeon, 16g ram
Outboard - ADesign, Chandler, RetroDesign, Roland.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
couple of quick questions? PLEAAASSEE tempest1226 General Discussion 4 08-17-2009 11:00 AM
Couple Quick Questions BillDog793 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 04-17-2007 03:40 PM
Couple quick questions: TimNielsen ProControl, Control|24, Command|8 2 06-10-2005 10:10 AM
Couple Quick Questions About LE mman00 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-22-2003 08:58 AM
Couple of quick questions.. craiz730 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-14-2003 03:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:34 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com