Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-08-2006, 11:50 PM
Dan O'Brien Dan O'Brien is offline
Member
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 5
Default HD1 core card in a Mac G5 with PCIe ?

Just upgraded to HD1 and have the HD Core card (PCI) but now realize I have a PCIe Mac G5 ! Will I have problems using this card or do I have to change it to an Accel PCIe card ?
Reply With Quote
  #2  
Old 09-09-2006, 12:00 AM
mix109 mix109 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Athens/Greece
Posts: 618
Default Re: HD1 core card in a Mac G5 with PCIe ?

You have to exchange it
PCI cards are incompatible with PCIe bus
Reply With Quote
  #3  
Old 09-09-2006, 12:02 AM
bad jitter bad jitter is offline
Member
 
Join Date: Apr 2001
Location: Tellus
Posts: 1,376
Default Re: HD1 core card in a Mac G5 with PCIe ?

Or you can buy Digi's new chassis.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-09-2006, 02:21 AM
JFreak's Avatar
JFreak JFreak is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2003
Location: Tampere, Finland
Posts: 18,319
Default Re: HD1 core card in a Mac G5 with PCIe ?

Quote:
Or you can buy Digi's new chassis.
...and some cheap Process cards from the eBay

It's currently very hard to say if the PCI-Express crossgrade is worth it or not. OTOH, the expansion chassis is expensive too; but as I said, you can try to compensate the extra cost by getting some very cheap extra processing power. I think you can build yourself a HD6 with the expansion chassis, and that's something you cannot do without.

So take a moment to think about it. PCI-E crossgrade would be your easiest option, but it may not be the best. You decide.
__________________
Janne
What we do in life, echoes in eternity.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PT HD1 (core card PCI) x PTHD1(Accel core card PCIE) Alécio Costa Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 05-02-2017 06:52 AM
FS. HD1 Core card PCIe - £499 ! Ru_C Buy & Sell 1 09-09-2013 02:11 AM
Using a PCIe core card as additional Accel card? Firechild Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 07-30-2012 10:48 PM
Is the HD Core PCIe card more powerful than the HD Core PCI? gearhead2010 Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 08-07-2008 11:34 AM
Is every HD Core PCIe card an Accel Core Card? Matiz Pro Tools TDM Systems (Win) 3 06-11-2006 09:05 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com