Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-20-2015, 11:33 PM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Weird error where MIDI goes dark each time I open session

So, I don't frequently run VI's, but I've just run into a weird problem.

Across multiple projects the MIDI on an instrument track goes dark (instead of blue) like it's inactive.

I can't figure out what's causing it, but normally inserting a new instrument track and then copying the old data over to it and then moving the inserts resolves it. Just copying the data makes the new one blue.

Pic attached.
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2015-09-20 at 11.22.44 PM.png (5.9 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2015, 11:49 PM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,493
Default Re: Weird error where MIDI goes dark each time I open session

Quote:
Originally Posted by Matt Hepworth View Post
So, I don't frequently run VI's, but I've just run into a weird problem.

Across multiple projects the MIDI on an instrument track goes dark (instead of blue) like it's inactive.

I can't figure out what's causing it, but normally inserting a new instrument track and then copying the old data over to it and then moving the inserts resolves it. Just copying the data makes the new one blue.

Pic attached.
Hi,

It's lost its routing to the VI. Simply reassign the routing back to whichever midi instrument it was playing.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-21-2015, 12:11 AM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: Weird error where MIDI goes dark each time I open session

Chris, the insert is directly on the track with the MIDI (instrument track). Not sure how to reassign.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-21-2015, 12:28 AM
crizdee's Avatar
crizdee crizdee is offline
Moderator
 
Join Date: Dec 2004
Location: Brighton, UK
Posts: 10,493
Default Re: Weird error where MIDI goes dark each time I open session

Quote:
Originally Posted by Matt Hepworth View Post
Chris, the insert is directly on the track with the MIDI (instrument track). Not sure how to reassign.
Hi,

Set the track view to instrument. This will open a column ( same as I/O / inserts / aux sends etc) where you will see the input and output routing for the midi. The input will probably be set to "all" and the output should be set to whichever instrument you have inserted on the track. If it's still routed to the instrument then just refresh it by selecting it again. If it's not routed to the instrument then just re assign it back to the instrument.

Chris
__________________
PT MAC Troubleshooting... http://duc.avid.com/showthread.php?t=54888

Producer, Engineer,
UKmastering Mixing & Mastering
Blinders_Columbia top 40 UK album charts
Slow Readers Club_Build A Tower top 20 UK album charts

www.ukmastering.com


PT10.3.10 Mountain Lion HD6 accel Magma PE6R4 Control 24 MacPro 12 Core 3.46ghz UAD-2 Octo x2. Manley Vari-Mu, Manley Massive Passive, SSL VHD, ADL600, Grove Tubes ViPre, Tube-Tech CL-1B. Hafler TRM active monitoring.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-21-2015, 01:44 AM
Matt Hepworth's Avatar
Matt Hepworth Matt Hepworth is offline
Member
 
Join Date: Dec 2013
Location: Utah
Posts: 423
Default Re: Weird error where MIDI goes dark each time I open session

Cool, thanks. Not sure why it's happening across certain projects every time, but I have a workaround...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 9 crashes every time I open a new session or import session data Ryan Butler macOS 14 03-23-2014 08:53 AM
Every time i re-open a session my midi keyboard stops functioning Morrowindsr8good Windows 11 01-11-2012 03:18 PM
Tracks bin open every time I open a session albee1952 Windows 5 10-04-2011 09:15 PM
HELP! Error: Midi Chunk List - cannot open session SamiD Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 02-12-2006 03:54 PM
HELP! Error: Midi Chunk List - cannot open session SamiD 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 02-10-2006 07:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 10:03 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com