Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2015, 06:42 PM
DBboy DBboy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 29
Default PT 12 = sticky/jerkey faders?

Just upgraded from PT10. The faders on the mixer window seem to be "sticky" as in there appears to be a graphics issue with the DAW when the program is playing back. This is a fresh install on a brand new 2015 retina macbook pro, ssd/16 gigs of ram, I7, etc.... Is this a bug or a setting I need to check? Any help greatly appreciated, thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-12-2015, 02:13 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: PT 12 = sticky/jerkey faders?

Haven't seen that here. Which OS and PT version are you currently using?

Have you tried to delete PT Preferences, reboot, then launch PT?

—>>> PT Prefs utility program by Pete Gates <<<—
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2015, 03:49 AM
midnightrambler midnightrambler is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: London, UK
Posts: 2,292
Default Re: PT 12 = sticky/jerkey faders?

There's been a whole lot of hoo and haa about it here -

http://duc.avid.com/showthread.php?t=366123
Reply With Quote
  #4  
Old 08-12-2015, 08:40 AM
25ghosts 25ghosts is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Hamburg, Germany
Posts: 3,333
Default Re: PT 12 = sticky/jerkey faders?

Quote:
Originally Posted by DBboy View Post
Just upgraded from PT10. The faders on the mixer window seem to be "sticky" as in there appears to be a graphics issue with the DAW when the program is playing back. This is a fresh install on a brand new 2015 retina macbook pro, ssd/16 gigs of ram, I7, etc.... Is this a bug or a setting I need to check? Any help greatly appreciated, thanks.
This problem relates back to Protools 11. Sometimes it is there and other times it is not...

I gave up on figuring out what it was.
__________________
2016 MacBook Pro Retina | 16GB RAM | 1TB SSD | OS X Latest - PTHD 12 Latest | 4K LG Thunderbolt Display | Logic Pro 10
Reply With Quote
  #5  
Old 09-19-2015, 01:07 AM
Eric Klinger Eric Klinger is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Pittsburgh, PA - USA | Mons, Belgium
Posts: 250
Default Re: PT 12 = sticky/jerkey faders?

Quote:
Originally Posted by DBboy View Post
Just upgraded from PT10. The faders on the mixer window seem to be "sticky" as in there appears to be a graphics issue with the DAW when the program is playing back. This is a fresh install on a brand new 2015 retina macbook pro, ssd/16 gigs of ram, I7, etc.... Is this a bug or a setting I need to check? Any help greatly appreciated, thanks.
I have the same system... Just bought it two or three weeks ago. It's very disheartening when a 2,250€ MBP runs jerky like that. It's insane if I open the mixer window then open SSD4 on top of that... yikes.

This is the first time I read about it... will check out the other links above, but your not alone on that!
__________________
Mac: MBP Retina 15" Quad 2.2GHz i7 / 16GB / H. Sierra / PT 2018.7 / UAD-2 9.4
PC: HP Z620 2x Octo 2.9GHz Xeon / 64GB / Win 10 Pro / PT 2019.5 / UAD-2 9.6 / Apollo Thunderbolt
Reply With Quote
  #6  
Old 09-19-2015, 01:18 AM
P_J P_J is offline
Member
 
Join Date: Mar 2000
Location: Finland
Posts: 292
Default Re: PT 12 = sticky/jerkey faders?

I've been having this since Yosemite (including PT11). Didn't have this with Mavericks. Quartz DeBug with beam sync disabled is a quick solution to fix this.
__________________
OS10.14.6 * pt ultimate 2019.10/eucon19.9x/aja15.22*omni*artist series/pt|control*trash 3.5ghz-6core/32gb/d300 etc
**post production (tv)**
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sticky Faders 002 MartyR 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-18-2006 08:47 PM
Control 24 Sticky Faders Flanders ICON & C|24 3 07-16-2003 02:40 PM
sticky faders on a C24 buvaudio ICON & C|24 0 05-22-2003 06:51 PM
Sticky Faders on 002 - Is this right? OneMadSon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-28-2002 06:17 AM
HUI and sticky faders adesound Tips & Tricks 2 04-07-2001 01:38 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:11 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com