Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-11-2018, 08:05 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Automation not following | green arrow showing

Hello members,
From time to time I got this annoying "bug":
-write automation to a track (volume);
-go to do adjust something else or toggle to mix or track view....
-hit play and.... some tracks the green arrow (indicating difference in the value for automation) keeps flashing/light. And automation does not follow.

Any suggestion and fixing this?

Thanks a lot
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #2  
Old 09-11-2018, 01:44 PM
BScout BScout is offline
Member
 
Join Date: Mar 2007
Location: Los Angeles, CA
Posts: 2,166
Default Re: Automation not following | green arrow showing

What automation mode are you in when you get the flashing green arrows? A screenshot would be best
__________________
Pro Tools Ult 2019.12, HDX 3, MTRX/SPQ, HD OmniMac Pro 5,1 - 3.06 GHz 12 core - macOS 10.13.6RAM 64GB, SSD 4 x 2TB, GPU GTX 980 4GB
Reply With Quote
  #3  
Old 09-12-2018, 07:17 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Quote:
Originally Posted by BScout View Post
What automation mode are you in when you get the flashing green arrows? A screenshot would be best

Automation mode: AUTO READ
Attached Images
File Type: jpg Automation.jpg (77.2 KB, 0 views)
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2018, 06:55 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Re: Automation not following | green arrow showing

The problem persists... Any help?
Cheers
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2018, 07:07 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,344
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Open the automated lanes in the edit windows and see if the lanes have been deactivated (ctrl+click)
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2018, 09:46 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
Open the automated lanes in the edit windows and see if the lanes have been deactivated (ctrl+click)

All activated

This happens randomly. I have to click elsewhere at the timeline until all goes well and then I can play the song.
Annoying... :S
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #7  
Old 09-17-2018, 09:54 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,344
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Happens randomly? Time to trash preferences.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #8  
Old 09-18-2018, 10:40 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
Happens randomly? Time to trash preferences.
Well did not remember to do that! Will do right now and see if it works...
Cheers
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #9  
Old 09-27-2018, 05:58 AM
mirovaz mirovaz is offline
Member
 
Join Date: Jan 2013
Location: Brazil
Posts: 52
Default Re: Automation not following | green arrow showing

The problem persists.
When I load a project in Pro Tools some of the tracks with automation appears with the green arrow (showing the fader is not in the position it should be for correct value). Image attach.
Any help?
Attached Images
File Type: jpg GreeArrow.jpg (79.7 KB, 0 views)
__________________
iMac 27", Intel i7 processor - 20GB Memory
OSX 10.12.6
Protools 2019.6.0
UA OCTO Thunderbolt, UAD Twin MK2 QUAD
Reply With Quote
  #10  
Old 09-27-2018, 09:48 AM
ZEUSS ZEUSS is offline
Member
 
Join Date: Aug 2002
Posts: 550
Default Re: Automation not following | green arrow showing

Seeing this here too. Green arrow stuck visually. Random
__________________
10.14.6 Mac Pro 2013 (Trashcan) 6 Core 64 gigs Ram, Red Line 16, Native Thunderbolt, ProTools Ultimate 2019.12

Macbook Pro, 2019 (15,1) 32 Gigs Ram,2.3 GHz I9 8 Core ProTools Ultimate 2019.12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Panning Automation Not Showing Up In MP3 jeffn9 Pro Tools 12 1 05-27-2017 07:28 PM
can't get control-arrow left or arrow right to adjust the fade shape JR Fountain Post - Surround - Video 4 02-02-2016 08:56 AM
Space, Snapshot, Preview Automation, green highlight joachim Pro Tools 11 4 02-10-2015 04:13 PM
Automation mode selector lights up green after writing Previewed values yazoo Post - Surround - Video 2 03-30-2011 11:00 PM
transport window not showing the green numbers jonathan Woodcock 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 03-21-2006 03:28 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:10 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com