Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-15-2012, 08:56 PM
ncmetalguitar88 ncmetalguitar88 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 28
Default Uploading drum samples

Is it possible to upload drum samples into Xpand or any other way to upload your own drum samples into Pro Tools to use during midi editing? PT10LE fyi.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-15-2012, 10:56 PM
cwsand's Avatar
cwsand cwsand is offline
Moderator
 
Join Date: Feb 2006
Location: Atlanta, Georgia
Posts: 3,400
Default Re: Uploading drum samples

Not with Xpand AFAIK - you need a sample plugin like Kontakt.
__________________
Help Us Help You

Chris
__________________________________________________
Focusrite Liquid Saffire 56
TCE Studio Konnekt 48
PreSonus Digimax LT
Gigabyte GA-Z170-HD3P / i7 6700K 4.1 GHz / 32GB Crucial DDR4
macOS High Sierra Version 10.13.6
Pro Tools HD 2020.9
Reply With Quote
  #3  
Old 10-15-2012, 11:15 PM
ncmetalguitar88 ncmetalguitar88 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2012
Location: Lexington, NC
Posts: 28
Default Re: Uploading drum samples

Thanks for the info. Going to look that up right now
Reply With Quote
  #4  
Old 10-16-2012, 06:58 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 35,728
Default Re: Uploading drum samples

Or Structure Free. You could also use the stock sound(what you don't like) to trigger the desired sound in a drum replacement plugin like Drumagog.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 10-17-2012, 01:07 PM
jssrecording jssrecording is offline
Member
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 5
Default Re: Uploading drum samples

I highly recommend using Kontakt 5 or digi's own structure for this.

Jason
Radio Drummer
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Uploading drum samples ncmetalguitar88 The Drum Room 3 10-16-2012 08:41 PM
HQ Drum Samples jimi_d2006 The Drum Room 1 12-17-2010 04:24 AM
drum samples anyone? skwad 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 10-13-2005 11:13 AM
which app for drum samples? theom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 12 02-24-2003 11:37 AM
Drum Samples!? Voutsonios 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 6 10-22-2001 06:14 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:35 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com