Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 12

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-25-2016, 11:13 AM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,435
Default Faders Greyed Out In Sessions

Hey guys,

Anyone know what this is about? I'm having it happen in several sessions. The faders work fine, but they sure don't look right...
Attached Images
File Type: jpg PT12 Faders Greyed Out.jpg (79.5 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 10-25-2016, 11:23 AM
john1192 john1192 is online now
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Woodland Hills
Posts: 5,747
Default Re: Faders Greyed Out In Sessions

Quote:
Originally Posted by Siegfried Meier View Post
Hey guys,

Anyone know what this is about? I'm having it happen in several sessions. The faders work fine, but they sure don't look right...
hey bud .. hope you are well .. try this one..

http://avid.force.com/pkb/articles/e...aq/PTSW-184102
__________________
Mac Pro 6-core 3.33ghz (2012) 24gb ram 256gb SSD -OS 10.12.6 for PT 11.3.2 & 2019.6 last version
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro

Macbook Pro july 2014 2.5ghz 16gb ram 512gb SSD - OS10.14.6 - PT 2019.6 Ended here ..
Logic Pro X latest version
RME BabyFace Pro
Reply With Quote
  #3  
Old 10-25-2016, 11:44 AM
Greg M Greg M is offline
Member
 
Join Date: Nov 2001
Location: Alpena, MI
Posts: 1,246
Default Re: Faders Greyed Out In Sessions

Siegfried,

I had this very same problem after bussing a pair of outputs to an additional master fader. For me, I deleted the second master fader then went into the I/O Bus tab, unchecked then rechecked outputs 1-2 and that fixed it.

Hope this helps,
Greg
__________________
Intel i7 3930K, Gigabyte GA-X79-UP4 (rev 1.0), 32 GB Corsair Vengeance 1600 ram, EVGA Nvidea GT 720 TI video card, a Samsung 850 Pro (256 GB) OS drive, 2 Samsung 850 Pro's (512 GB) in externally mounted drive bays for session and sample storage, Win 10 Pro, PT Ultimate (Native)2019.10, HD Omni, HD I/O 16x16 .
Reply With Quote
  #4  
Old 10-25-2016, 03:26 PM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 35,018
Default Re: Faders Greyed Out In Sessions

any time this kind of issue pops up, its worth looking at setup>IO>Bus tab for any bogus paths mapping to outputs
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 12-03-2016, 11:40 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,435
Default Re: Faders Greyed Out In Sessions

Not working for me guys…

I unchecked ALL of the busses, inputs and outputs, rechecked them, closed the session, opened it…nothing. Still the same annoying graphics.

Anything else I can try? This is literally every single track in my session, not just 1 or 2…

Thanks,
Sig
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2016, 12:37 PM
Siegfried Meier Siegfried Meier is offline
Member
 
Join Date: Feb 2002
Location: Los Angeles
Posts: 1,435
Default Re: Faders Greyed Out In Sessions

Anyone? Bueller?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Midi IO not shown in AMS or is greyed out. When greyed out no MIDI options in Tools drewsmith Pro Tools TDM Systems (Mac) 3 10-15-2011 07:21 PM
Elastic Audio greyed out: AIFF sessions Mnaramore 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 03-18-2009 10:07 PM
Faders failing on some sessions lyoung1101 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 10-04-2007 12:55 PM
Low-Latency Option Greyed out in 96khz sessions Sadie Tango 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 08-16-2004 01:24 AM
dead faders during sessions seehear ProControl, Control|24, Command|8 1 06-26-2001 08:37 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:00 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com