Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2018, 05:34 PM
adamclairmont adamclairmont is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany, NY
Posts: 13
Default Edit/Mix Window Toggle not working

When working from edit window I can toggle to the mix window using CMD = without a problem. Recently, I can't toggle back to the edit window with same key command.

When I am in the mix window and I look in the menu, I can't see the shortcut to toggle to the edit window, but when I'm in the edit window, I see the shortcut for the mix window.

How did I break it??? Any clues?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2018, 07:54 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,804
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

No idea here. But, one benefit of the Presonus Faderport(old or new version) is the buttons that select either MIX or EDIT windows. More convenient than a 2-key command on the keyboard(and it offers many other handy functions that make it a great addition to anyone without a control surface). Check it out as it might solve issues you didn't even know you had
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #3  
Old 12-13-2018, 03:40 AM
adamclairmont adamclairmont is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany, NY
Posts: 13
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Yeah, it's a strange one. I actually do have a faderport! Very handy, though I don't use it anymore. We have a C24 at the studio.

I may try trashing the prefs today to see if it helps.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-13-2018, 06:34 PM
albee1952 albee1952 is online now
Member
 
Join Date: May 2004
Location: nashville
Posts: 34,804
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Quote:
Originally Posted by adamclairmont View Post
Yeah, it's a strange one. I actually do have a faderport! Very handy, though I don't use it anymore. We have a C24 at the studio.

I may try trashing the prefs today to see if it helps.
C24 has buttons to switch between the 2 windows. Having said that, I often work at a friend's place and he has a C24. I still leave a faderport at his place so I can have transport and window selection at my left hand I wish somebody would build a control surface where you could re-arrange the master section to the side you prefer(yes, S6 does this, but the price tag is a tad high)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, DIGI003 Rack
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink...the more I mix.....

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #5  
Old 12-13-2018, 07:13 PM
adamclairmont adamclairmont is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany, NY
Posts: 13
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Yeah, that's not a bad idea at all having the faderport on the left!

Honestly, I rarely choose to look at the mix window. It's just not a common part of my workflow. I'm just annoyed though!

Also, didn't get a chance to try anything today, so we'll see about tomorrow and I'll post the results.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-22-2018, 04:29 AM
adamclairmont adamclairmont is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany, NY
Posts: 13
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Update, prefs have been trashed, no change. Pretty frustrating!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-22-2018, 06:22 AM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,260
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

That's happened to me but I don't remember what was the solution, it was something super simple. Check out there's no disk on the cd drive.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #8  
Old 12-22-2018, 12:26 PM
adamclairmont adamclairmont is offline
Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Albany, NY
Posts: 13
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Quote:
Originally Posted by amagras View Post
That's happened to me but I don't remember what was the solution, it was something super simple. Check out there's no disk on the cd drive.

Thanks, but I don't understand what you mean. Is that another thread? Not seeing anything when I search those terms.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-22-2018, 03:43 PM
amagras amagras is offline
Member
 
Join Date: Mar 2015
Location: Ottawa, ON
Posts: 3,260
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

Quote:
Originally Posted by adamclairmont View Post
Thanks, but I don't understand what you mean. Is that another thread? Not seeing anything when I search those terms.
No, I mean that something similar happened to me but I don't remember how I solved it, it was something simple that I found myself but I forgot. The only thing that comes to my mind is to check if there's a cd on the drive of your computer and remove it, that's proven to cause problems with Pro Tools.
__________________
Dell XPS 8700. Intel Core i7-4770 CPU @ 3.40GHz. RAM: 16GB. Windows 10 Home x64. NVIDIA GeForce GTX 645. NI Komplete Audio 6. Pro Tools Software 2019
amagrasmusic.com
Reply With Quote
  #10  
Old 12-23-2018, 09:50 AM
Rich Breen Rich Breen is online now
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Burbank, CA USA
Posts: 1,636
Default Re: Edit/Mix Window Toggle not working

I'm afraid I don't know what this is, but I'll be very curious to find out. Have you tried disconnecting *all* peripherals (faderport, midi peripherals, extra USB accessories)?


No system info given so not much more to say yet.
__________________
http://www.richbreen.com

----------------------------------------
MacPro 5,1 Dual Hex, OS 10.12.6, PT 2018 HDX, Avid HD I/Os and Metric Halo ULN8, Avid C24.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Toggle Edit/Mix Window on PC eddiejag Pro Tools 2018 3 11-07-2018 09:31 PM
Toggle Mix/Edit Window on Page One of Softkeys .. john1192 Pro Tools | Control 1 06-29-2017 07:07 AM
Toggle mix / edit window with MightyMouse ? T-Low Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 12-28-2009 06:42 AM
toggle mix and edit window shortcut daven 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 04-02-2005 02:02 PM
toggle edit/mix window rogga_bogga 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 8 02-01-2003 02:46 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:24 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com